Mokri kolovozi i poledica usporavaju vožnju

351

U Republici Srpskoj i Federaciji BiH kolovozi su mokri ili vlažni, zbog niskih temperatura moguća je poledica, a u kotlinama i uz riječne tokove magla smanjuje vidljivost.

Snijeg je počeo da pada u većini krajeva u Srpskoj, ali se saobraćaj na većini puteva odvija bez zastoja, saopšteno je iz Auto-moto saveza Republike Srpske.

Iz AMS upozoravaju na poledicu, posebno u višim predjelima, preko prevoja, mostova, nadvožnjaka i na prilazu tunelima.

Na auto-putu Banjaluka-Gradiška do daljeg je “otvoreni” sistem naplate putarine, a zbog izgradnje naplatne stanice “Čatrnja” izmijenjen je režim u odvijanju saobraćaja.

U toku je tradicionalna republička preventivna kampanja “Niti jedna čaša prije vožnje!”, kojom se želi ukazati na opasnosti upravljanja vozilima pod dejstvom alkohola.

Kampanja će trajati do 31. januara u više gradova i opština Srpske s ciljem da se skrene pažnja javnosti na činjenicu da novogodišnji, božićni i drugi praznici donose sa sobom povećano konzumiranje alkohola, zbog čega je važno uticati na svijest vozača da pijani ne sjedaju za volan, već u tim situacijama da koriste sredstva javnog prevoza ili taksi službu.

Magla u jutarnjim časovima smanjuje vidljivost posebno na putevima: Olovo-Tuzla, Konjic-Jablanica-Prozor, Zenica-Doboj i Doboj-Tuzla.

Na graničnim prelazima u BiH nema dužih zadržavanja. Zbog radova u Hrvatskoj i dalje je obustavljen saobraćaj na graničnom prelazu Novi Grad-Dvor.

Besplatnu aplikaciju portala SrpskaCafe preuzmite ovdje.

NEMA KOMENTARA