Mladom fudbaleru i dalje potrebna pomoć dobrih ljudi

458

Opštinski odbor Crvenog krsta Istočna Ilidža pokrenuo je humanitarnu akciju prikupljanja novčanih sredstava za operaciju i dalje liječenje mladog fudbalera iz Istočnog Sarajeva Miloša Božovića, koji je teško povrijeđen 2014. godine na fudbalskoj utakmici.

Sekretar ove organizacije Ranko Skakavac izjavio je da bi krajem januara ili početkom februara na Univerzitetskom kliničkom centru u Sarajevu Božoviću trebalo da bude obavljena operacija na malom mozgu.

– Operacija je trebalo davno da bude izvedena, ali je odgođena zbog infekcije u bolnici – istakao je Skakavac.

Prema njegovim riječima, Božoviću je potreban i namjenski krevet, kao i dizalica sa kojom bi bio podizan i premještan iz kreveta u kadu i ponovo vraćan u postelju.

– Pripremili smo cirkularno pismo u kome molimo za pomoć i koje ćemo da pošaljemo na hiljade adresa. Javljaju se mnogi koji bi htjeli da pomognu, kao što su fudbalski klubovi, kulturno-umjetnička društva, guslarska društva, ugostiteljske radnje – naveo je Skakavac.

Prema njegovim riječima, Miloš se, nažalost, još nalazi u komi i dvije-tri godine je na kućnom liječenju.

– Miloš je u nekoj vrsti “budne kome”. Osjeti toplotu, dodir, svjetlost i govor, pomjera oči, ruke i noge. Roditeljima je potrebna pomoć jer su prinuđeni da stalno angažuju ljekare iz raznih medicinskih oblasti – rekao je Skakavac.

On je podsjetio da je OOCK Istočna Ilidža i prije tri godine organizovao veliku akciju u kojoj su građani nesebičnim učešćem pomogli da Božoviću bude spasen život.

Miloš Božović je bio golman fudbalskog kluba “Slavija” iz Istočnog Sarajeva, a u meču juniorskih ekipa “Slavije” i “Zvijezde” iz Gradačca u avgustu 2014. godine, doživio je tešku povredu glave.

Besplatnu aplikaciju portala SrpskaCafe preuzmite ovdje.

NEMA KOMENTARA