Mini Cooper proslavlja 60. rođendan (FOTO)

590

Teško je povjerovati ali britanski automobil Mini Cooper ove godine proslavlja 60 godina postojanja. U znak obilježavanja šeste decenije modela, stiže jubilarni Mini 60 Years Edition koji će biti prozveden u ograničenom broju primjeraka.

60 godina nakon lansiranja malog automobila, koji je zahvaljujući svojim jedinstvenim karakteristikama (kao što su “go-kart” osjećaj u vožnji i kreativna upotreba prostora) dobio svjetsku popularnost, Mini predstavlja model koji dizajnom ističe njegovo britansko porijeklo i karakter.


U boji karakterističnoj za britanske trkačke automobile “British Racing Green”, posebno izdanje Mini 60 Years Edition ističe sportsko naslijeđe brenda.

Pruge poklopca motora sa specifičnim dizajnom godina jubileja i alu felnama od 17 inča u verziji “60 godina” zaokružuju poseban izgled vozila.

Broj 60 pojavljuje se i na unutrašnjim i na spoljašnjim elementima automobila kao i u LED projekciji koja je vidljiva kada se otvore vrata vozača.

 

Standardna oprema ovog izdanja uključuje sportski kožni volan i kožna sportska sjedišta u ekskluzivnoj boji “Dark Maroon”.

Ponuda obuhvata dva benzinska i dva dizel motora sa snagom od 100 kW/136KS do 141 kW/192KS. Kupcima će biti na raspolaganju verzije Mini Cooper 60 Years Edition, Mini Cooper S 60 Years Edition, Mini Cooper D 60 Years Edition i Mini Cooper SD 60 Years Edition.

Svi modeli će moći da se naruče u varijantama sa troje i petoro vrata.

Specijalno izdanje Mini “60 godina” biće dostupno od marta 2019.

Besplatnu aplikaciju portala SrpskaCafe preuzmite ovdje.

NEMA KOMENTARA