Mari u suzama najavio penziju nakon Vimbldona!

295

Britanski teniser Endi Mari imao je veoma emitovnu konferenciju za medije u Melburnu gde je najavio da bi Vimbldon mogao da mu bude posljednji turnir u karijeri.

Mari je u nekoliko navrata imao suze u očima dok je pričao o problemu s kukom koji ga muči prethodne dvije godine.

– Ne osjećam se dobro. Mučim se dugo vremena i propatio sam mnogo posljednjih 20 mjeseci. Uradio sam gotovo sve kako bi se osjećao bolje, ali nije pomoglo. Bolje sam nego prije 12 mjeseci, ali osjećam i dalje dosta bola – rekao je Mari novinarima u Melburnu.

Nekadašnji najbolji teniser svijeta odigrao je u 2018. nekoliko turnira, ali jasno je bilo da nije ni blizu stare forme.

– Moram da stavim tačku na igranje zato što igram, a nemam pojma kada će bol da nestane. Mislim da mogu da igram do Vimbldona, odnosno i taj turnir, a onda bih volio da završim karijeru. Takođe, nisam siguran u vezi te odluke – kazao je Mari.

Endi je trenutno 230. igrač svijeta, a u prvom kolu Australijan opena sastaje se sa Robertom Bautistom Agutom. Prema njegovim riječima Australija bi isto mogla da bude posljednja stanica za njega.

– Da, postoji šansa za tako nešto. Nisam siguran da li sam u stanju da igram pod bolom novih četiri ili pet mjeseci – kaže Mari.

Mari je u karijeri osvojio tri Gren slema i spada među tenisere koji su obilježili najveću epohu u istoriji svjetskog tenisa.

Besplatnu aplikaciju portala SrpskaCafe preuzmite ovdje.

NEMA KOMENTARA