Manekenke idu na suđenje zbog Instagrama

490

Kendal Džener, Emili Ratajkovski, Bela Hadid i druge poznate ljepotice mogle bi da se nađu na sudu zbog objava na Instagramu, a sve je posljedica istrage jedne od najvećih prevara u istoriji muzičkih dešavanja, festivala Fyre.

Manekenke su bile plaćene da reklamiraju taj festival, i to “papreno”, a samo je jedna od njih naznačila da je riječ o plaćenom oglasu. Inače, sve su bile u obavezi da to jasno naznače u skladu sa američkim federalnim zakonom. Na sud će biti pozvane Kendal Džener, Emili Ratajkovski, Bela Hadid, Šanel Iman, Hejli Biber i druge.

Prije dve godine, organizator Bili Mekfarland prevario je investitore za oko 26 miliona dolara, obećavši organizaciju “festivala kakav svijet još nije vidio”. Nasamareni su i kupci karata, koji su plaćali i do 12 000 dolara po ulaznici za “luksuzni” smještaj na dalekom ostrvu, da bi ih tamo dočekali mokri šatori, sendviči i nijedan od obećanih muzičara.

Manekenke su ukupno dobile 5,3 miliona dolara, a sada će morati da objasne kako su primile taj novac (koji je Mekfarland na prevaru izvukao od investitora), kao i zbog čega nisu ispoštovale federalni zakon i svoje objave označile kao plaćene oglase.

Mekfarland je u međuvremenu osuđen na šest godina zatvora, a novo interesovanje za ovaj slučaj pokrenula su dva istovremeno objavljena dokumentarna filma.

Besplatnu aplikaciju portala SrpskaCafe preuzmite ovdje.

NEMA KOMENTARA