Makron ipak stiže u Srbiju

347
Foto: Getty Images

Francuski predsjednik Emanuel Makron u narednih nekoliko nedjelja stiže u posjetu Srbiji, a tačan datum dolaska trebalo bi uskoro da bude poznat.

– Veoma naporno radim na dogovorima s Beogradom o novom datumu i nadam se da ću uskoro moći da predložim konkretan termin. Očekujem da do posjete dođe u narednim nedjeljama – izjavio je za “Večernje novosti” francuski ambasador u Beogradu Frederik Mondoloni.

On je ponovo naglasio da posjeta, koja je bila planirana prvobitno za početak decembra, nije bila otkazana već odložena.

Makron je zamolio da se posjeta pomjeri zbog unutrašnjih prilika u Francuskoj, odnosno sukoba policije i “žutih prsluka” na ulicama Pariza.

Očekuje se da centralne teme susreta predsjednika Srbije Aleksandra Vučića i Makrona, osim ekonomije i francuskih investicija, budu i situacija u regionu i pronalaženje rješenja za pitanje Kosova i Metohije, navode “Novosti”.

Mondoloni je za list rekao da Francuska podržava dijalog Beograda i Prištine, kao i da nema informacija da je bilo ko oročio završetak dijaloga za jun ove godine.

– Što prije se postigne sporazum, to bolje. Tražili smo od Prištine da povuče odluku o taksama na srpsku robu i nadamo se da će se to uskoro desiti – rekao je ambasador.

Besplatnu aplikaciju portala SrpskaCafe preuzmite ovdje.

NEMA KOMENTARA