Lukač smijenio 11 načelnika u MUP RS

1060
Dragan Lukač

Ministar unutrašnjih poslova RS Dragan Lukač smijenio je danas sve načelnike Uprava u MUP RS, a značajne kadrovske promjene napravljene su i na čelu gotovo svih Policijskih uprava.

– Ministar je donio rješenja o kadrovskim promjenama na više rukovodnih pozicija i osnovnih organizacionih jedinica – rekla je portparol Miljanović.

Kako saznaje SrpskaCafe smijenjeni su načelnik uprave za organizovani i teški kriminalitete MUP RS Darko Ilić i Siniša Kostrešević, koji će od sada biti savjetnici ministra. Na čelo dosadašnje Ilićeve Uprave imenovan je Mišo Savković iz PU Banjaluka, koji je godinama radio kao istražilac u nekadašnjem Specijalnom tužilaštvu RS. Novi načelnik UKP je Darko Kovrlija, dosadašnji načelnika Sektora kriminalističke policije PU Bijeljina.

Dragan Jevđenić smijenjen je sa funkcije načelnika Uprave policije MUP RS, a na njegovo mjesto dolazi dosadašnji načelnik PU Prijedor Dalibor Ivanić. Dosadašnji načelnik PU Banjaluka Željko Spasojević prekomandovan je u Upravu za policijsku podršku MUP RS, čiji dosadašnji načelnik Boško Pandža ide u penziju.

Novi načelnik banjalučke policije je Miloš Brkić, koji je bio na čelu PU Gradiška koju će od danas voditi Bojan Škorić. Umjesto Žarka Lakete na čelu PU Trebinje imenovan je Siniša Laketa. Dosadašnji načelnik PU Doboj Dmitar Vračar vraća se u Banjaluku, a novi načelnik PU Doboj je Slobodan Radinković. Dosadašnji načelnik Uprave za borbu protiv terorizma i ekstremizma MUP RS Nedeljko Lubura prebačen je u Unutrašnju kontrolu, a tu funkciju će od sada obavljati Nebojša Tonković.

O. Matavulj

Besplatnu aplikaciju portala SrpskaCafe preuzmite ovdje.

NEMA KOMENTARA