Lopov se obrukao: Ukrao torbu i u njoj “zaboravio” 5 000 evra

518
Foto: Profimedia

Prijedorska policija uhapsila je Jasmina K. (23) iz Prijedora osumnjičenog da je od doktorice B. D. sinoć ukrao torbu u kojoj se nalazilo 5 000 evra i 1 000 KM, mobilni telefon i drugi lični predmeti.

Krađa se dogodila na parkingu u Svetosavskoj ulici u Prijedoru oko 19.50 časova. Nezvanično saznajemo da je B. D. ušla u svoj automobil i stavila torbu na mjesto suvozača. Poslije par trenutaka lopov je iznenada otvorio suvozačeva vrata vozila i zgrabio torbu. Doktorica je pokušala da spriječi krađu, pa se s lopovom otimala za torbu, ali je on bio snažniji. Uspio je da joj istrgne torbu iz ruku i krenuo je da bježi u mrak. Doktorica je krenula da trči za njim, ali ga je ubrzo izgubila iz vida pa je pozvala policiju.

Policijski službenici odmah su krenuli u pretragu terena i potragu za lopovom. Nakon dva sata pronašli su odbačenu torbu. Ispostavilo se da se lopov obrukao jer je u torbi ostavio netaknutih 5 000 evra. Navodno su bili smješteni u jednoj od bočnih pregrada u koje lopov očigledno nije ni zagledao, već je odnio “samo” 1 000 KM koji su mu bili “na izvolite”. Na osnovu opisa policija je nastavila da traga za kradljivcem i oko 2.30 časova pronašli su ga pored jednog motela u Svalama. Prilikom hapšenja kod njega je pronađeno oko 850 KM, dok je ostatak potrošio.

– Radeći na rasvijteljavanju krađe torbe policijski službenici identifikovali su i lišili slobode J. K. iz Prijedora kod koga je pronađen i privremeno oduzet dio ukradenog novca. Nakon kompletiranja predmeta protiv J. K. će biti dostavljen izvještaj Okružnom javnom tužilaštvu u Prijedoru zbog sumnje da je počinio krivično djelo teške krađe – saopšteo je iz PU Prijedor.

Nezvanično saznajemo da je Jasmin K. i ranije bio u sukobu sa zakonom, a istražuje i njegova umiješanost u druga krivična djela.

O. Matavulj

Besplatnu aplikaciju portala SrpskaCafe preuzmite ovdje.

NEMA KOMENTARA