Legendarna ABBA snima nove pjesme!

557

Članovi nekadašnje švedske Evrosong senzacije, ABBA, uskoro bi mogli ući u studio i početi rad na svojim novim pjesmama.

Iako je ova grupa najavila objavljivanje novih pjesama do kraja 2018, izgleda da će svi fanovi morati da sačekaju novi materijal do ljeta ove godine.

Pjesme “I Still Have Faith In You” i “Don't Shut Me Down” grupa je snimila za potrebe Virtual ABBA showa koji je trebao biti emitovan na BBC-u krajem prošle godine. U septembru je grupa objavila da je projekt odgođen do 2019. godine.

Međutim, ako je vjerovati uglednom magazinu Variety, nove pjesme ABBA-e neće biti objavljene prije ljeta. Iako nije raspravljano o pojedinostima, smatra se da su zakonske komplikacije bile prepreka za pravovremeno objavljivanje.

– Napravili smo nove pjesme kako bismo ih stavili u novu emisiju. Međutim, kada se emisija počne prikazivati, pjesme će biti stare – rekao je član grupe Benny Andersson.

Takođe, u intervjuu za IceTheSite, Benny Anderson je rekao da postoji mogućnost da ABBA uskoro uđe u studio i snimi treću pjesmu.

Besplatnu aplikaciju portala SrpskaCafe preuzmite ovdje.

NEMA KOMENTARA