Lavine u Austriji odnijele osam života (VIDEO)

419

Na hiljade ljudi zarobljeno je u Austriji zbog obilnih snježnih padavina koje ne prestaju. Mnogi su potpuno odsječeni od ostatka zemlje, a do sada su lavine odnijele osam ljudskih života.

Više od 40 mjesta u pokrajinama Salcburg, Tirol, Donja Austrija i Štajerska su odsječeni od ostatka Austrije i do njih se ne može stići, zbog čega su proglašeni kriznim zonama.

Više od 1 200 vojnika uključeno je u akciju spasavanja i izbavljenja građana iz zavejanih mjesta, a u intervencijama snabdjevanja koriste se i helikopteri.

Što se lavina tiče opasnost od snježnih odrona nikada nije bila tako visoka, i u čak četiri pokrajine proglašen je najviši, peti nivo opasnosti.

Gotovo svakodnevno se objavljuju vijesti o žrtvama lavina i do sada je snježni odron odnio osam žrtava.

U Abtenauu nastradala su dva austrijska državljana, jedan slovenački skijaš, koji je skijao van piste poginuo je u Cauhenzeu, jedna Švajcarkinja i troje Nijemaca izgubili su živote u pokrajini Forarlberg, a u srijedu poslije podne poginuo je i 16-godišnji tinejdžer u Sankt Antonu am Arlbergu.

Takođe se trenutno traga i za nekim nestalim licima u opštini Lilienfeld.

Austrijske vlasti strijepe da se ne ponovi drama od prije 20 godina kada je lavina pogodila opštinu Galtir i usmrtila 38 osoba, a povredila 50 lica.

Besplatnu aplikaciju portala SrpskaCafe preuzmite ovdje.

NEMA KOMENTARA