Kupite stan ili kuću za jedan evro

524

Gradonačelnik Sambuke, grada na zapadnoj obali italijanskog ostrva Sicilija, na prodaju daje stanove i kuće za jedan evro.

Zbog velike imigracije stanovništva u urbane sredine, vlasti grada Sambuke ovom neobičnom odlukom svoj grad žele da spasu od izumiranja.

Naime, na prodaju se nudi 12 stanova koji su u oronulom stanju. Veličine nekretnina kreću se od 40 pa sve do 150 kvadratnih metara.

Iako ovo nije prvi put da jedan italijanski grad pomalo suludim ponudama mami strane ulagače, gradonačelnik Sambuke Đuzepe Kaćiopo tvrdi kako nije riječ o propagandi već o pravoj potrebi za novim investicijama.

Vlasti su do sada već prodale 10 stanova, a zainteresovani kupci najviše pristižu iz Švajcarske, Francuske, Španije, ali i ostalih dijelova svijeta.

Naravno, u ovoj idiličnoj ponudi postoji jedna caka. Naime, novi se vlasnik prilikom kupovine mora obavezati da će u roku od tri godine u obnovu stana uložiti minimalno 15 000 evra. Plus, prije kupovine potrebno je položiti depozit od 5 000 evra koji će biti vraćen nakon obnove.

Besplatnu aplikaciju portala SrpskaCafe preuzmite ovdje.

NEMA KOMENTARA