Kriminalci preko online igara peru ogroman novac!

255

Zbog svoje popularnosti igra “Fortnite: Battle Royale” je za kratak period postala jako interesantna kriminalcima koji bi brzo da operu novac. Upravo zato se ova igra našla na udaru cyber istrage.

The Independent je sproveo ozbiljnu istragu u kojoj je otkrio da kriminalci pomoću ukradenih kreditinih kartica kupuju valutu u igri, svima poznatu kao V-Bucks, a potom ih preprodaju sa popustom na crnom tržištu, za šta dobijaju novac koji nije ukraden, takoreći “čist”.

Naravno, “Fortnite” nije prva igra u kojoj je prisutna ovakva vrsta prevare, ali zbog svoje popularnosti veliki broj cyber kriminalaca se upustio u pranje novca putem “Fortnite-a” čime je načinjena i znatno veća šteta.

“Epic Games” ne poseduje nikakav sistem za odbranu od ovakve vrste prevare i ne provjerava dublje odakle ili na koji način dolazi V-Bucks, iako direktno poklanjanje ne postoji. Na ovaj način kriminalci mogu da peru novac kroz igru bez velikog rizika da će biti primijećeni, a kamo li uhvaćeni.

Kako navodi Independent, Epic Games još uvijek nije pružio izjavu povodom ovog otkrića, ali se nadamo da će uskoro reagovati i uvesti neke početne mjere.

Besplatnu aplikaciju portala SrpskaCafe preuzmite ovdje.

NEMA KOMENTARA