Komandanti OVK danas u Hagu

386

Bivši komandanti takozvane OVK, Sami Ljuštaku i Rustem Mustafa danas će otputovati u Hag, gde će biti saslušani u Specijalnom sudu za ratne zločine na Kosovu.

Nekadašnji tužilac Haškog tribunala Džefri Najs braniće Samija Ljuštakua pred Specijalnim sudom, prenosi prištinski Ekspres.

Ljuštaku je potvrdio da je angažovao Džefrija Najsa, britanskog pravnika za kojeg je prištinska štampa pisala da ga je tadašnji premijer Hašim Tači angažovao da pripremi odbranu bivših članova tzv. OVK, ali da je saradnja prekinuta zbog duga.

Sami Ljuštaku i Rustem Mustafa redovnom avionskom linijom otuputovaće u Hag, rekao je advokat Arijanit Koci za sajt prištinske Kohe.

– Sutra ću zajedno sa svojim klijentima Samijem Ljuštakom i Rustemom Mustafom otputovati u Hag. Odletjećemo redovnom linijom, a ne privatnom kako je ranije objavljeno – rekao je Koci.

Ljuštaku i Mustafa su jedni od bivših vođa tzv. OVK koji su dobili poziv Specijalnog suda.

Prištinska Gazeta Blic objavila je tvrdnje poslanika Inicijative za Kosovo Miljajima Zeke da je u Prištinu stigao poziv i za predsjednika kosovskog parlamenta Kadrija Veseljija, ali da ne zna da li ga je Veselji primio.

Ove navode nisu komentarisali ni u Veseljijevom kabinetu, ni u stranci DPK.

Zeka, takođe, kaže da poziv može da očekuje i kosovski predsjednik Hašim Tači, te da je on već angažovao advokate. Tvrdi da je Tači dva ili tri puta imao kontakte sa predstavnicima ovog suda.

Besplatnu aplikaciju portala SrpskaCafe preuzmite ovdje.

NEMA KOMENTARA