Ko pali automobile po Zagrebu? (FOTO)

384

U Zagrebu su, od početka ove godine, već izgorjela četiri vozila, a policija je utvrdila da su dva zapaljena namjerno.

Prema pisanju Večernjeg lista, način postupanja uijvek je ili gotovo uvijek isti. Počinioci, ili više njih, noću se približe odabranom automobilu, u njega ubace neku zapaljivu tečnost, a nakon što požar bukne, nestanu pod okriljem mraka.

Vlasnici zapaljenih vozila potom sabiraju štetu, a policija uglavnom tapka u mraku jer počinioci još nisu pronađeni. Večernji navodi i da je u svijetu organizovanog kriminala paljenje automobila poruka, odnosno upozorenje.

Ali, problem je, tvrdi dalje zagrebački list, i u tome što vlasnici zapaljenih automobila nerado sarađuju s policijom i većina onih kojima su automobili namjerno zapaljeni tvrde da im niko nikada nije prijetio.

U svakom slučaju, zaključuje list, paljenje vozila postalo je ozbiljan problem kako za građane tako i za policiju, a o tome svjedoči i policijska statistika. Naime, prošle godine u Zagrebu su tako izgorjela ukupno 64 vozila, pri čemu je u 22 slučaja utvrđeno da je riječ o krivičnom djelu, dok se za preostala 42 požara smatra da su prouzrokovana nekim tehničkim kvarom na vozilu.

Besplatnu aplikaciju portala SrpskaCafe preuzmite ovdje.

NEMA KOMENTARA