Knjige koje će postati filmovi u ovoj godini

459

Nova godina će nam donijeti ekranizacije nekih popularnih knjiga, zato vam preporučujemo da ih pročitate prije nego što se pojave na velikom platnu.

Ponuda je raznovrsna, te će se pronaći ponešto za svačiji ukus – psihološki trileri, horori, emocionalne tinejdžerske priče i otkačene ljubavne zgode.

Neki od filmova imaju potvrđene datume prikazivanja, dok su drugi još u izradi, ali svakako u planu za iduću godinu.

Žena na prozoru – A. J. Finn

Jedan odprošlogodišnjih velikih triler-hitova u kojem ništa nije onako kako se čini. Prepun obrta, moćan i potresan, “Žena na prozoru” je napeta. Prvijenac autora A. J. Finna objavljen je u više od 35 zemalja. Prozvan jednim od najiščekivanijih prvijenaca, opravdao je očekivanja zauzevši vrhove top-lista u SAD-u, Velikoj Britaniji, Australiji i drugdje. Ekranizaciju romana produciraće dobitnik Oscara Scott Rudin, a scenarij potpisuje Tracy Letts, dobitnik nagrade Pulitzer.

Sva radosna mjesta – Jennifer Niven

Ova predivna i topla priča o dvoje povrijeđenih tinejdžera bila je s pravom na brojnim listama najprodavanijih naslova. Jennifer Niven maestralna je pripovjedačica koja priča tužnu priču s puno ljubavi, nade i vjere. Likovi ovog romana toliko su inspirativni i puni života da knjigu ne možete prestati čitati. Iako bismo svi voljeli živjeti bez problema, važno je s njima se suočiti, o njima razgovarati, pronaći svoja “radosna mjesta” koja su nam oslonac i pružaju nam snagu. Ovo je takva knjiga.

Projekt Žena – Graeme Simsion

Don Tillman, briljantan, ali društveno neprilagođen profesor genetike, zaključio je kako je došlo vrijeme da sebi nađe ženu. Ne bi li našao savršenu partnericu, sistemski je i empirijski utemeljeno osmislio Projekt Žena: naučni upitnik pomoću kojeg će eliminisati sve koje ne zadovoljavaju osnovne kriterije – pušačice, kasnilice, vegetarijanke. Rosie Jarman sve je od navedenog. Osim toga ona je i nevjerovatno zavodljiva, strastvena i duhovita. Ovaj osebujni roman Graemea Simsiona privući će svakoga ko se ikad uporno borio za život ili ljubav uprkos velikim preprekama. “Projekt Žena” prava je rijetkost: knjiga koja nam vraća vjeru u snagu međuljudskih odnosa.

Besplatnu aplikaciju portala SrpskaCafe preuzmite ovdje.

NEMA KOMENTARA