Kenija: Teroristi pobijeni, nastradalo 14 civila

308

Bezbjednosna operacija u hotelskom kompleksu u Najrobiju je završena i pobijeni su svi teroristi koji su učestvovali u napadu.

Saopštio je ovo danas kenijski predsjednik Uhuru Kenijata te dodao da je potvrđena pogibija 14 civila i da su snage bezbjednosti evakuisale 700 ljudi na bezbjedne lokacije.

Zvaničnici su prethodno objavili da je opsada završena nekoliko časova nakon što je juče počela, ali se noćas ponovo čula pucnjava.

Grupa “Al šebab” iz Somalije saopštila je da stoji iza napada. U ovom trenutku nije poznato koliko je napadača ukupno učestvovalo u akciji.

Među žrtvama je jedan Amerikanac, potvrdio je Stejt department, a u izvještajima koji nisu verifikovani navodi se da je nastradao i jedan državljanin Velike Britanije.

Napad je počeo juče oko 15 časova po lokalnom vremenu, kada su četiri naoružane osobe bacile bombe na vozila na parkingu prije nego što su ušle u lobi, gdje se jedan od njih raznio, objavila je policija.

Meta napada je bio hotel “Dusit D2” sa pet zvjezdica, u okrugu Vestlends, u blizini poslovnog centra Najrobija. U kompleksu se nalaze banja i nekoliko restorana.

Besplatnu aplikaciju portala SrpskaCafe preuzmite ovdje.

NEMA KOMENTARA