Karabatićev pogodak za francusku bronzu!

350

Rukometna reprezentacija Francuske je uspjela da se dočepa bronzane medalje na Svjetskom prvenstvu, i to u posljednjoj sekundi uzbudljivog meča, rezultatom 26:25!

Nijemci su bolje otvorili susret, praktino cijelo prvo poluvrijeme su bili u vođstvu, a na poluvrijeme su otišli sa viškom od četiri gola (13-9).

Francuzi su u prvih sedam minuta nastavka preokrenuli rezultat i serijom 6-1 stigli do vođstva 15-14. U 43. minuti Francuska je imala dva gola prednosti (18-1

 

6), ali Njemačka je ubrzo izjednačila (19-19) i u posljednjih 10 minuta ušlo se u egal (20-20).

U nastavku susreta igralo se gol za gol, pa se u zadnju minutu se ušlo rezultatom 25-25. U posljednjih 60 sekundi vidjeli smo pravu dramu. Prvo su Francuzi propustili priliku za vođstvo nakon što je Silvio Hajnveter obranio udarac sa krila Luku Abalou, da bi Njemačka u kontri izgubila loptu za pobjedu. Lijevo krilo Muše izgubilo je loptu pet, šest sekundi prije kraja i Francuzi su brzom kontrom stigli do pobjedničkog gola koji je u zadnjoj sekundi zabio Nikola Karabatić.

Francuzi su na ovo prvenstvo stigli kao dvostruki branioci titule (2017, 2015), ali i vlasnici četiri zlata na zadnjih pet svjetskih prvenstava, međutim u Njemačkoj i Danskoj morali su se zadovoljiti bronzom. Bila je to njihova jedanaesta medalja na svjetskim prvenstvima pri čemu četvrta bronza uz jedno srebro i čak šest zlata.

Njemačka je posljednju medalju na svjetskom prvenstvu osvojila 2007. kada je kao domaćin osvojila zlato.

Besplatnu aplikaciju portala SrpskaCafe preuzmite ovdje.

NEMA KOMENTARA