Kakve nam poruke šalju snovi?

628

I kada mislimo da ne sanjamo, nijedna noć nam nije protekla bez snova. I to bez bar pet, tvrde naučnici. Psiholog Jan Volas se bavio analizom više od 150 000 snova, kako bi napravio listu najčešćih i otkrio nam šta nam poručuju.

Ako letimo

Ukoliko u snu letimo, konačno smo se ili ćemo se u skorije vrijeme osloboditi nečega što nas je na javi sputavalo. Donijećemo neku važnu odluku i preuzeti kormilo života.

Ukoliko ulazimo u nepoznatu prostoriju

Kada u snu pronađemo sobu koju niko ne koristi, to znači da otkrivamo talenat kojeg ranije nismo bili svjesni. To nam je signal da ćemo se, ili da bi trebalo, konačno pozabaviti sobom.

Šta ako smo goli na javnom mjestu

Volas tvrdi da ovaj san sugeriše da postoje situacije na javi koje nas čine suviše ranjivim, jer smo stidljivi ili zaziremo od bliskog kontakta sa nekim. Ovo je znak da treba da se opustimo i otvorimo prema ljudima.

Zub nam ispada

Zubi simbolizuju samopouzdanje i moć. Ako sanjamo da nam ispadaju, vjerovatno se nalazimo u situaciji u kojoj se urušava naše samopoštovanje ili razmišljamo da li da prihvatimo nešto što nam izgleda rizično.

Neko nas juri

Kada nas u snu neko juri, znači da u stvarnosti vjerovatno želimo da se suočimo sa nekim problemom ili osobom, ali ne znamo kako to da učinimo.

Kada padamo

Ako sanjamo da padamo, znači da se grčevito držimo za neku situaciju ili događaj u stvarnosti, jer brinemo da ćemo izgubiti kontrolu nad njom. To zapravo signalizira da nemamo povjerenje u sebe.

Snovi i seks

U krevetu s bivšim

To ne znači da patite za njim, nego podsvjesno time poručuje da prekinete sa starim obrascima ponašanja kako ne biste ponavljali greške iz bivše veze.

Seks sa šefom

San o seksu s autoritarnom figurom govori da postajete svjesni sopstvene moći, ali i da ste spremni da preuzmete odgovornost za sve posljedice svojih životnih izbora.

Prijatelj ili…?

Seks s prijateljem nije upozorenje da ga gledate drugim očima. Postajete svjesni da ćete morati da poraditi na sebi kako biste razvili talente koje on ili ona ima.

Seks sa ljudima koji su vam odbojni

Seksualni partneri u snovima mogu biti i ljudi koji su vam odbojni u stvarnom životu. Ali to podsvijest, bez grama srama, poručuje da vam je neka osobina ipak privlačna.

Seks u javnosti

Probudite li se u znoju zbog seksa u javnosti, nema razloga za pusto analiziranje. Jednostavno, objašnjava psiholog, čeznete da vašu vezu, dugu ili kratku, odobre i prihvate drugi.

Isti pol

Ako sanjate seks s partnerom istog spola, to može biti zbunjujuće. On znači samo da postajete tolerantniji prema vrsti ponašanja koja vam se prije nije sviđala.

Sa slavnima

San o seksu sa slavnima otkriva vašu čežnju da široka javnost postane upoznata s talentima koje posjedujete i djelima koje činite i da za to dobijete zasluženu pohvalu.

Sa simpatijom

Objekt vaših želja posjeduje za vas magnetsku privlačnost koju i sami želite, ali možda se osjećate nespremnima za taj izazov.

Sa strancem

Stranac simbolizuje pokušaj skrivanja talenta zbog kojeg vam je pomalo neugodno pred drugim ljudima, a moguće je da ga ni sami još niste potpuno svjesni.

Nevjeran partner

Sanjate li da vam je partner nevjeran, to nije zvono za uzbunu, nego vjerovatno znači da ste nesigurni u sopstvenu seksualnost i privlačnost.

S čudovištem

San o seksu s vampirom ili vanzemaljcem poziv je na buđenje vaše kreativnosti. Učinite nešto neuobičajeno jer lični razvoj je moguć tek kad napustite rutinu.

Porodica

Iako najneugodniji od svih, san o seksu s članom porodice za je normalan, kaže Jan Volas. Opet, svodi se na to da se divite karakteru te osobe.

Besplatnu aplikaciju portala SrpskaCafe preuzmite ovdje.

NEMA KOMENTARA