Srpski gitarista Aleksandar Mitrović alijas Acart objavio je novi singl “Kona” za izdavačku kuću Lampshade Media.

U pitanju je etno džez obrada sevdalinke “Oči moje kletvom bih vas kleo”, a numera je dobila prateći video.

Spot u retro maniru režirao je Dragan Jereminov, koji je poznat po radu sa Markom Louisom, Božom Vrećom i Vasilom Hadžimanovim.

“Kona” je prvi Acart materijal na kojem Aleksandar pjeva, što je nešto što možemo više očekivati u budućnosti, s obzirom na to da će ova pjesma biti dio izdanja “Homo Ludens”. Ovo je treće započeto izdanje za dvije godine, na kojem Aleksandar najavljuje zanimljive duete i saradnje sa vrhunskim instrumentalistima. Publika može da očekuje poližanrovski album, koji je proizašao iz dugogodišnjeg sviranja raznih muzičkih žanrova, a producent izdanja će biti Petar Rudić.

Acart je etno džez albumom “Ćiril Method”, objavljenim novembra 2017. godine, debitovao na autorskoj muzičkoj sceni i u startu pokupio simpatije obožavalaca i poštovalaca ovog žanra. Aleksandar se muzikom bavi još od djetinjstva, a diplomirao je na Fakultetu nuzičke umjetnosti, nakon čega je nastupao sa mnoštvom bendova i samostalnih izvođača među kojima su Dado Glišić, Milena Vučić, Željko Vasić, Saša Vasić, Marko Louis i mnogi drugi. Predavao je u mnogim muzičkim školama i autor je satiričnog muzičkog bloga “Praktikum za muzičare 22. veka”. Piše recenzije albuma i kolumne za world music časopis “Etnoumlje” i objavio je knjigu poezije “Simfonija kiša”.

U saradnji sa različitim muzičarima, Acart nastupa i više od 200 puta godišnje.

Obradu numere “Oči moje kletvom bih vas kleo” možete pronaći u nastavku.

Besplatnu aplikaciju portala SrpskaCafe preuzmite ovdje.

NEMA KOMENTARA