Kako su se banjalučki osnovci stihovima “spasili” usmenog?! (FOTO)

910

“Razrednice Verice, molim Vas za trenutak pažnje, u ime razreda pišem riječi važne”.

Ovako je jedan osnovac iz banjalučke škole “Zmaj Jova Jovanović” počeo “pismo-pjesmu” upućenu razrednici i nastavnici srpskog jezika Verici Gligović ne bi li je privolio da usmeno ispitivanje iz pomenutog predmeta odloži za sljedeću sedmicu.

“U pokušaju da uhvatimo znanje pjesma Vaša doći će nam glave”, poručio je dalje a potom i konkretno objasnio zašto nisu stigli da se pripreme za usmeni iz ovog predmeta.

“Biologiju nas pita u petak sigurno, a informatiku da ispravimo moramo pod hitno! Da bježimo s časa nismo smjeli, da Vas ljutimo nismo htjeli. Po zakonu tražili smo rupe u pokušaju da se izvučemo iz muke. U toj namjeri uspjeli nismo, zato Vam šaljemo ovo pismo”, bio je iskren autor pisma.

“Razrednice draga za Vaš deveti dva, odložite usmeni do ponedjeljka”, napisana je molba na kraju uz srce koje je dopisano na kraju.

Verica Gligović
Nastavnica oduševljena

Nastavnica kojoj je “molba” bila upućena, Verica Gligović, ističe za SrpskaCafe da ju je pismo pozitivno iznenadilo i obradovalo.

– Obično me lijepo usmeno zamole da odgodim ispitivanje ili kontrolni i gotovo nikad to nije problem. Sve se dogovaramo. Sada su to uradili na kreativan i zanimljiv način i to me oduševilo. Djeca su sjajna, svaku mrvu ljubavi vrate stostruko. To je ljepota nastavničkog posla – ističe naša sagovornica.

Ispitivanje je, dodaje, naravno, odgođeno.

Ognjen Tešić

Besplatnu aplikaciju portala SrpskaCafe preuzmite ovdje.

NEMA KOMENTARA