Kako je pravoslavna Nova godina dočekana u Srbiji (VIDEO)

482

Pravoslavna Nova godina sinoć je svečano dočekana na platou ispred Hrama Svetog Save na Vračaru.

U gradovima i turističkim centrima Srbije sinoć je svečano dočekana Nova godina po julijanskom kalendaru.

U Beogradu je Srpska nova godina obilježena velikim vatrometom ispred Hrama Svetog Save. Nastupao je Leksington bend, a služen je i moleban. Vesela atmosfera i dobro raspoloženje, uz kuvano vino i krofne, obilježili su doček ispred Hrama.

Veselo je bilo i na Novom Beogradu. Građani su upriličili spektakularan vatromet u Bloku 62 od kojeg su se tresle zgrade!

U Novom Sadu Nova godina dočekana je na više lokacija. Veselo je bilo na trgovima u Nišu, Jagodini, Svilajncu, Vrnjačkoj Banji.

Doček je organizovan i u srpskim sredinama na KiM, uz vatromet u Gračanici, Leposaviću, Kosovskoj Mitrovici.

Doček u Gračanici
Doček na trgu u Beranama i Pljevljima 

Pravoslavna Nova godina svečano je proslavljena i u Beranama i Pljevljima na otvorenom uz prigodan zabavno muzički program.

Uprkos hladnom vremenu, nekoliko hiljada stanovnika iz Berana i okoline, dočekali su pravoslavnu Novu godinu na centralnom šetalištu u tom gradu.

U organizaciji Crkvene opštine Pljevlja, Srpske pravoslavne crkve Pljevljaci su po dvadeseti put dočekali Novu godinu po julijanskom kalendaru.

Nakon dočeka u ponoć su se oglasila i zvona sa gradske crkve Svete Petke, a prisutni su se Ulicom kralja Petra putili prema hramu gdje je služen novogodišnji moleban.

Besplatnu aplikaciju portala SrpskaCafe preuzmite ovdje.

NEMA KOMENTARA