Jurio BMW-om pa pokosio publiku (VIDEO)

459

“Royal Performance Motorsport” organizovao je u nedjelju susret ljubitelja automobila na zagrebačkoj Radničkoj cesti.

Parking je pretvoren u stazu za driftovanje, a jedan mladić nije dobro uradio svoj posao i završio je među gledaocima, pokosivši dva muškarca i ženu.

– Taj dečko uopšte nije trebalo da drifta. Svoj BMW izložio je među ostalima u hali i krenuo napolje. Bez dopuštenja je izašao na stazu i na kraju udario tri gledaoca – rekao je za “24sata.hr” Tomislav Starešina, jedan od voditelja “Royal Performance Motorsport”, autokluba u nastajanju.

Istakao je da su svi koji su se javili za drift morali potpisati izjavu o preuzimanju odgovornosti. Mladić koji je vozio BMW to nije učinio i bez dozvole je izašao na stazu.

– Precijenio se i izletio s poligona – kazao je Starešina.

Prema snimku jednog od svjedoka, ljudi u publici nisu uspjeli da pobjegnu automobilu koji je jurio na njih. Prvo je udario u gume koje su bile postavljene uz stazu, nakon čega je pokosio dva muškarca i ženu.

Tim medicinara je odmah pružio pomoć gledaocima i niko od povrijeđenih nije životno ugrožen. Muškarci imaju bolove u leđima i vratu, a djevojka je povredila nogu.

Automobil koji ih je udario više nije u voznom stanju. Kako se ne bi zapalio nakon udarca u beton, zasuli su ga prahom iz vatrogasnog aparata, a kasnije su ga premjestili.

– Vozač je priznao da je pogriješio i zasad je postupio ispravno. Ipak, on više neće moći da se pojavi na ovakvim okupljanjima kao učesnik nego isključivo kao posjetilac – rekli su organizatori.

Ovo je drugo okupljanje ljubitelja automobila u Zagrebu. Propisi za vozače su izuzetno strogi, upravo zbog sigurnosti. Ipak, nije bilo zaštitne ograde između staze i publike, što se prema riječima saobraćajnih stručnjaka može smatrati propustom.

Besplatnu aplikaciju portala SrpskaCafe preuzmite ovdje.

NEMA KOMENTARA