Izrečene kazne za McGregora i Habiba

571

UFC borci Conor McGregor i Habib Nurmagomedov saznali su kazne ispred Sportske komisije Nevade zbog incidenta koji se dogodio nakon njihove borbe u oktobru prošle godine.

Nakon borbe između Habiba i McGregora, Rus je preskočio ogradu i obračunao se s jednim članom protivničkog tima, zbog čega je izgubio honorar od borbe.

Habib je zbog pomenutog poteza kažnjen sa 500 000 dolara i devet mjeseci suspenzije, s tim da postoji mogućnost žalbe koja bi mu kaznu smanjila na šest mjeseci. S druge strane, McGregor je dobio šest mjeseci suspenzije i morat će platiti 50 000 dolara.

Član Habibovog tima Zubaira Tukhugov dobio je novčanu kaznu u iznosu od 25 000 dolara, a Abubakar Nurmagomedov, jedan od glavnih inicijatora sukoba, suspendovan je na godinu dana uz kaznu od 25 000 dolara.

Dagestanac je za Submission Radio nedavno otkrio kako je nakon borbe krenuo na najjačeg jer su ostali članovi McGregorovog tima bili “prestari”.

– Nisam uopšte čuo šta je dobacivao Danis, a na njega sam skočio jer su drugi treneri prestari. On je gotovo mojih godina, ostali su stari, kao na primjer John Kavanagh. Tokom meča nisam ništa čuo od Danisa, bilo je previše glasno. Međutim, da budem iskren, ne volim Conorov tim svakako. Nisam imao previše izbora, ostali su treneri bili prestari i ne bi mogli da se suprotstave, godište su mog oca. To je razlog zbog kog sam se zaletio na Dillona – rekao je Nurmagomedov.

Besplatnu aplikaciju portala SrpskaCafe preuzmite ovdje.

NEMA KOMENTARA