Izetbegović odustaje od zahtjeva!?

547

Ostavićemo rok i dati šansu da se stvari poprave – izjavio je danas Bakir Izetbegović govoreći o potencijalnoj apelaciji o promjeni naziva imena Republika Srpska.

– Nije zahtjev da se ukine naziv Republika Srpska, pripada i Bošnjacima i ostalima i Hrvatima i jednako kao Srbima i cilj je da se to naznači. Tražićemo da se u naziv unesu Bošnjaci i Hrvati i u sve što čini taj entitet. Za sada nema pravih rezultata u toj borbi i moramo je intenzivirati. Dok god ćute snage u BiH ili se bave sobom, a dok stižu tvrde i protivzakonite izjave od srpskih lidera taj trend se neće promijeniti. Vrijeme je da se kaže – dosta je. Ostavićemo rok i dati šansu da se stvari poprave – poručio je danas Izetbegović.

On je rekao da je Dodik, nezadovoljan postupanjem SDA, nedavno izjavio kako će tražiti najslabiju kariku među Bošnjacima, te istakao kako SDA sigurno neće zbog fotelja dopustiti zastoj na EU i NATO putu te nasrtaje na teritorijalni integritet i suverenitet naše zemlje.

– Neka slobodno traži najslabiju kariku među Bošnjacima – poručio je Izetbegović.

Što se tiče zahtjeva Rusije za zasjedanje Upravnog odbora PIC-a, on je rekao da bi Rusija trebala raditi na tome da se od RS napravi entitet jednakih ljudi.

Visoki predstavnik međunarodne zajednice u BiH Valentin Incko danas je saopštio kako je inicijativa SDA o imenu RS neodgovorna, kontraproduktivna i dodatno podriva povjerenje među konstitutivnim narodima i njihovim političkim predstavnicima.

Besplatnu aplikaciju portala SrpskaCafe preuzmite ovdje.

1 KOMENTAR

  1. Овај стварно прави глупости.Покажи се колики си Бошњак па запосли 100000 Бошњака.Не треба да запослиш ни једног Хрвата и Србина и бићеш неко и нешто .Овако си само клерикална простититутка као и сви други ,без обзира на нацију, што играју на националну карту.

Comments are closed.