Idealan novogodišnji poklon za svaki horoskopski znak!

225

Za praznike se uvijek trudimo da iznenadimo sve koje volimo nekim lijepim poklonom. U gomili ideja nismo sigurni koji je odgovarajući. Još ako na to dodamo novogodišnju maniju kupovine i gužve koje sa tim idu, izgubimo volju za traganjem i biranjem.

Kako bismo vam bar malo olakšali, istražili smo koji koji su idealni pokloni za svaki horoskopski znak. Ukoliko vam je ponestalo ideja, poslužite se ovim kriterijumom.

Ovan

Ovan voli poklone! Sve uzbudljivo, šareno i zabavno učiniće Ovna srećnim. Vole iznenađenja iako su individualci koji vole dokazivati svoju superiornost, jedinstvenost i isključivost. Ovnu treba funkcionalan poklon, zato mu odaberite neku “modernu tehnologiju”, kompas ili navigaciju. Omiljeni cvijet Ovna je georgina, a najdraža boja mu je crvena!

Bik

Bik voli luksuzne, senzualne i praktične poklone. Iako su materijalisti, od poklona očekuju puno više. To može biti neka jedinstvena informacija, iskustvo ili vještina. Bik voli udobnost, kvalitet i funkcionalnost. Najbolji poklon za ovaj horoskopski znak uključuje lijepu i elegantnu torbu, višenamenski kuhinjski aparat ili parfem. Omiljeni cvjetovi Bika su ljubičice, zvončić i bijele rade, jer ne vole jake mirise.

Blizanci

Prilikom odabira poklona za Blizance, obratite pažnju na njihovu ličnost. Blizanci vole humor i inteligentne poklone zato mu poklonite neki strip, duhoviti poklon paket, dobru knjigu, mobilni telefon, fotoaparat ili kameru. Omiljeni cvjetovi Blizanaca su karanfili, gladiole, mimoze i ljubičice jer ovi cvjetovi otkrivaju njihov karakter.

Rak

Rak zna cijeniti poklon, ali još više pažnje poklanja načinu na koji ga je primio. Ovo je emotivan znak i njegov karakter je vođen osjećajima. Rak voli udobnost i eleganciju, pa stare kolekcionarske stvari će pobuditi njegovo interesovanje. Omiljeno cvijeće Raka su perunike, bijele ruže, ljiljani, suncokreti i visibabe.

Lav

Lav obožava poklone i cijeli proces poklanjanja koji mora biti spektakularan. Lavovi su materijalisti i vole luksuzne poklone poput skupih i dizajnerskih stvari, zlata i skupog nakita i sve što je zlatne, žute ili narančaste boje. Najdraže cvijeće Lava su hrizanteme, mimoze, žute ruže i karanfili.

Djevica

Djevica je praktična duša koja voli sve da analizira. Teške je naravi i ponekada voli da izaziva nevolje! No, Djevica ima i svoju blagu i stidljivu stranu a više od svega cijeni praktičnost. Djevici možete pokloniti funkcionalne poklone, nešto od moderne tehnologije ili zanimljivu knjigu. Najdraže cvijeće: mimoze, karanfili, ruže, ljubičice i zvončići.

Vaga

Vaga simbolizuje ravnotežu i veliki je esteta. Voli poklone u što većoj količini! Posjeduje umjetničku crtu i voli lijepe stvari a najviše je raduju slike, namještaj, parfem i nakit. Od cvijeća, voli karanfile, hrizanteme, ljiljane i ruže.

Škorpija

Škorpija je mističan i pomalo kontradiktoran znak. Voli da dobija poklone, a nerijetko i sam sebe obraduje nekom sitnicom. Voli bezrazložno primati poklone, pogotovo one koji imaju seksualnu funkciju. Najbolji poklon za Škorpiju je nešto iz seksi šopa. Njegovo najdraže cvijeće su perunike, ljiljani, bijele ruže i kaktusi.

Strijelac

Strijelac voli avanture i putovanja. Iznad svega vole svoju slobodu, a najmanje voli monotoniju. Ovaj znak uvijek traži nešto novo i neobično, stoga mu poklonite kurs ronjenja, izlet ili neku zanimljivu knjigu. Strijelac voli karanfile, gladiole i hrizanteme.

Jarac

Jarac voli praktičnost. Cijeni jednostavnost u dizajnu i namjeni. Osim praktičnosti, Jarca oduševljavaju tajne i mistika. Najbolji poklon za Jarca je egzotični predmet koji ima simboliku. Najdraži cvijet mu je gerber, ljiljan, lala, crveni karanfil, gladiola…

Vodolija

Vodolija ima sjajan smisao za humor, druželjubiv je, oštrouman i pomalo neobičan. Poklonite mu nešto što će poslužiti za razvoj novog hobija. Kompjuter, fotografije, sportski rekviziti su idealni pokloni za Vodoliju. Od cvijeća, Vodolija najviše voli orhideje, ljubičice, lale, suncokrete i ljiljane.

Ribe

Ribe su sanjari, filmofili i obožavaju muziku i knjige. One su umjetnički, duhovno i kreativno orijentisane osobe. Dajte im aromatične štapiće, toplu odjeću i ćebe, a od cvijeća odaberite karanfile i hrizanteme.

Besplatnu aplikaciju portala SrpskaCafe preuzmite ovdje.

NEMA KOMENTARA