Hoće li se Milivojević vratiti u reprezentaciju Srbije?

364
Milivojević

Sjajni vezista Kristal Palasa bi mogao da se vrati u reprezentaciju iz koje je “ispao” poslije Mundijala.

Moguće, mada, kada je riječ o nacionalnom timu, nikada ne treba zaključivati unaprijed, jer znamo šta se sve u prošlosti događalo…

Selektor Mladen Krstajić i njegov pomoćnik Milan Obradović (koji, ostaje dio stručnog štaba jer je odbio ponudu da postane selektor mlade reprezentacije Azerbejdžana) i vezni fudbaler Kristal Palasa razmijenili su mnogo teških riječi jedan prema drugome. Milivojević je bio čak optužen za “vođu ustanka” protiv Krstajića tokom Svjetskog prvenstva u Rusiji minulog ljeta, što je Milivojević odlučno demantovao, uz poruku selektoru: “Lažeš!”.

Ali, i mnoge druge (teže) stvari su se dešavale u srpskom fudbalu, mnogi su bili ljuti protivnici pa su preko noći sklapali nove saveze… Tako da ne bi trebalo da iznenadi ako se Milivojević, koji je i te kako potreban nacionalnom timu, pogotovo što igra u životnoj formi, vrati među “orlove”.

Uostalom, to za “Sportski žurnal”, između redova najavljuje i Krstajić, koji na pitanje “možete li vas dvojica da pobijedite sujete”, odgovara ovako:

– Mislim da možemo. Mislim da je Luka pravi momak i sportista. Stvari koje su se desile – desile su se. U suštini, treba da gledamo naprijed i ono što se desi, ma ko da je pogriješio, ako sam i ja pogriješio… Znam da praštam i gledam unaprijed. Suština ove priče je da je Srbija iznad nas i da gledamo zajednički interes, a to je da srpski fudbal ide naprijed.

Na pitanje: “Zašto vas ne voli Luka Milivojević”, Krstajić odgovara:

– Ne znam da li me voli ili ne voli, to biste trebalo njega da pitate. Što se mene tiče, mogu da kažem da nikoga ne mrzim, mogu svakoga da pogledam u oči.

I predsjednik FSS Slaviša Kokeza staje na loptu i smatra da Krstajić ima pravo da nekoga poziva ili ne poziva, ali i da je mejsto Luki Milivojeviću na spisku A tima.

Da li će Luka Milivojević biti među 23 znaće se uskoro, tačnije negdje polovinom marta. Naime, “orlovi” će 20. marta odigrati prijateljsku utakmicu sa Njemačkom u Bremenu, a pet dana kasnije nastavljaju kvalifikacije za Evropsko prvenstvo mečom protiv Portugala.

Besplatnu aplikaciju portala SrpskaCafe preuzmite ovdje.

NEMA KOMENTARA