Kultna grupa The Who planira da objavi novi album, prvi još od izdanja “Endless Wire” iz 2006. godine.

Iako je bend mogao da provede ostatak života svrajući po arenama, uzimajući veliki novac, gitarista Pete Townshend je odbio da krene na turneje 2019. godine, ukoliko novi album ne bude u planu.

– Rekao sam da neću potpisivati nikakve ugovore ukoliko ne budemo imali novi materijal. Ovo nema nikakve veze sa željom da imamo hit album. To nema nikakve veze sa činjenicom da The Who treba novi album. To je potpuno lično. Riječ je o mom ponosu, osjećaju samopoštovanja kao ličnosti i kao autora – rekao je Pete za Rolling Stone.

Trenutno, The Who imaju 15 demo snimaka, a Townshend se nada da će Roger Daltrey na vrijeme snimiti vokalne dionice, kako bi album izašao ove godine.

The Who će se ove godine krenuti na turneju po SAD, a bendu će se, tokom 31 datuma, svake noći pridružiti lokalni orkestri. Daltrey je insistirao na ovo ideji, nakon što su prošle godine izveli kompletan album “Tommy” sa simfonijskim orkestrima.

– U martu ću imati 75 godina i to mi se čini kao dostojanstven način da se radi muzika. To je sve što nam je zaista ostalo. Sada smo starci. Izgubili smo izgled. Izgubili smo glamur. Ono što nam je ostalo je muzika i predstavićemo je na način koji je svjež i moćan, kao i uvijek – pojašnjava muzičar.

Townshend dodaje da je jedna od velikih prepreka za bend to što on i Daltrey nemaju dobar odnos.

– Jedna od najvećih poteškoća nije to što se Roger i ja ne slažemo, problem je to što ne komuniciramo. Tokom godina nismo zaista razvili dijalog. Ne mislim da je greška na mojoj strani. On pomalo osjeća strah, možda zato što ja previše komplikujem stvari, ali mi mislimo veoma, veoma različito – navodi Townshend.

Besplatnu aplikaciju portala SrpskaCafe preuzmite ovdje.

NEMA KOMENTARA