Glumici prijeti zatvor zbog objavljene fotografije

509

Glumica Tina Maloun je na Twitter-u objavila fotografiju jednog od počinilaca ubistva koje je svojevremeno šokiralo Britaniju, zbog čega joj prijete dvije godine zatvora.

Ona je objavila fotografiju Džona Venablsa, jednog od ubica Džejmsa Baldžera, dvogodišnjeg dječaka kojeg su oteli i ubili 1993. godine Venabls i Robert Tompson. Počinioci ubistva tada su imali 11 godina. Obojica su osuđeni na zatvorske kazne, čime su postali najmlađi osuđenici za ubistvo u Britaniji.

Sud u Britaniji inače je zapovijedio da identitet i sadašnji izgled ubica dječaka ne smiju da budu otkriveni u javnosti i da će oni koji se ogluše o tu zabranu moći da očekuju “pozamašne” kazne. Iste posljedice očekuju i one koji objave, recimo, fotografije osoba za koje samo misle da su Venabls ili Tompson.

Pušteni su kada su napunili 18 godina, uz uslovnu kaznu, ali je Venabls više puta prekršio uslove i ponovo je robijao, između ostalog i zbog dječje pornografije. Obojica su, u međuvremenu, dobili nova imena i identitete, usljed straha od odmazde javnosti zbog užasnog zločina koji su počinili.

Glumica je na Facebook-u objavila da joj je zbog retvitovanja fotke navodnog Venablsa stigao sudski poziv i da joj prijeti dvije godine zatvora.

Malounova (55), koja je ranije hapšena zbog problema sa drogom, pozvala je pratioce da joj obezbijede “besplatnog advokata”.

Besplatnu aplikaciju portala SrpskaCafe preuzmite ovdje.

NEMA KOMENTARA