Gdje se (ne)čeka pravoslavna Nova godina

694

Večeras se dočekuje pravoslavna Nova godina. U pojedinim gradovima i opštinama u Republici Srpskoj biće organizovan doček, a u nekima ne. 

U porti Hrama Hrista Spasitelja u Banjaluci večeras će biti organizovan doček Pravoslavne nove godine.

U programu, koji počinje u 20.30 časova, nastupiće etno-grupa “Trag” i njihovi gosti – djeca iz Centra za predškolsko vaspitanje i obrazovanje, odnosno vrtića “Maslačak”, te mališani iz Ansambla narodnih igara i pjesama “Veselin Masleša”.

Tokom večeri nastupiće i hor Gradskog pozorišta “Јazavac” i Gradski tamburaški orkestar.

Tačno u ponoć predviđen je moleban povodom pravoslavne Nove godine, odnosno Nove godine prema julijanskom kalendaru.

Doček Nove godine po Julijanskom kalendaru, na području prijedorske regije, na otvorenom biće organizovan samo u Novom Gradu.

Novljane i sve oni koji dođu u Novi Grad zabavljaće pjevači Ljubo Perućica i Ivana Kostov, a opština Novi Grad pobrinula se i za kuvano vino, a tačno u ponoć nebo će obasjati vatromet.

Na Trgu slobode u Trebinju večeras će biti organizovan doček Pravoslavne nove godine. Na dočeku, koji organizuju trebinjska Turistička organizacija i grad Trebinje, nastupiće pop pjevačica Ana Kokić.

Samostalni stručni saradnik u Turističkoj organizaciji Trebinje Žarko Vico rekao je da se i ovog vikenda u Trebinju očekuje veliki broj gostiju, posebno nakon uspješno organizovanog dočeka međunarodne Nove godine na otvorenom, kada je nastupio Dženan Lončarević.

– Ovo je samo po sebi jedinstven ambijent. Čuveni trebinjski platani su mjesto gdje je zagarantovana dobra zabava – rekao je Vico.

Vršilac dužnosti gradonačelnika Trebinje Mirko Ćurić rekao je da će ovo omogućiti da se turistička sezona u gradu proširi i izvan ljetnih mjeseci.

Doček pravoslavne Nove godine biće organizovan večeras u Doboju, Tesliću i Stanarima.

Početak programa u novogodišnjoj noći na gradskom trgu u Doboju predviđen je za 20.00 časova, a od 21.00 čas planirana je pozdravna riječ organizatora.

Građane će od 21.30 do 23.00 časa zabavljati “Ritam bend”, a potom je predviđen nastup pjevača Radeta Lackovića. Za najmlađe je obezbijeđeno fotografisanje sa Djeda Mrazom, a u ponoć je predviđen vatromet.

Za doček pravoslavne Nove godine u Tesliću će nastupiti grupa “Galija”, a u Stanarima “Goci bend”.

U Istočnom Novom Sarajevu večeras će biti organizovan doček pravoslavne Nove godine. Na dočeku na otvorenoj sceni u Spasovdanskoj ulici nastupiće grupa “Legende”, a za posjetioce će tradicionalno biti služeno besplatno kuvano vino, najavljeno je iz opštine Istočno Novo Sarajevo.

Početak koncerta je u 22.00 časa, a u prvim minutama poslije ponoći biće upriličen vatromet.

Doček pravoslavne Nove godine dio je manifestacije “Zima u Istočnom Novom Sarajevu”.

Besplatnu aplikaciju portala SrpskaCafe preuzmite ovdje.

NEMA KOMENTARA