Film o roditeljstvu koji je rasplakao internet (VIDEO)

755

Bez obzira što je objavljen prije dvije godine, kratki animirani film “Alike” ponovno je postao viralan i to s razlogom.

“Alike” je na YouTubeu pregledan je više od 8,5 miliona puta, a mnoge je natjerao da razmisle o tome kakvi su roditelji. Riječ je o filmu koji na jednostavan način opisuje povezanost oca i djeteta, ali i dokazuje koliko se brzo taj odnos pod uticajem okoline može srušiti.

Ova zanimljiva animacija počinje očevim spremanjem za posao i pripremanjem školskog ruksaka za sina. Iako je otac potpuno bezvoljan, dječak je zaigran, baš poput većine djece. Na putu do škole nailaze na uličnog svirača, kojeg odrasli uopšte ne primjećuju. Iako je dječak oduševljen muzikom, tata ga odvlači da bi na vrijeme stigli na odredište.

Cijeli svijet osim njega je uskraćen za šarenilo boja, a prema samom kraju filma, i dječak počne da gubi boju, zaigranost, kao i sopstvenu ličnost. Ipak, kraj je pomalo neočekivan…

Kako reditelji Daniel Martinez Lare i Rafe Cano Mendeza ističu, poenta je u tome da djeci treba dopustiti da “lete” i da razvijaju sopstvenu ličnost, a ne da postanu kopija drugih ljudi.

Mnogi su se složili da ih je film natjerao da zaplaču, ali i osvijestio o tome kako bi se trebali ponašati.

– Svi bismo se kao društvo trebali konačno probuditi – zaključio je jedan korisnik YouTubea.

Besplatnu aplikaciju portala SrpskaCafe preuzmite ovdje.

NEMA KOMENTARA