Facebook ugasio jednu od “najluđih” domaćih stranica

534

Satirična Facebook stranica “Neguj mo srbski jezik”, i pored svih napora da se zadrži na pomenutoj društvenoj mreži, ugašena je na Badnje veče.

Njeni administratori potpuno su slomljeni od šoka koji ih je sačekao kada su pokušali da se prijave. Međutim, oni su spremni na internet rat, a osnivaču Fejsbuka, Marku Zakerbergu, poručuju da ih ne brine to što on nema srce, pa ih je ugasio, jer oni neće odustati nikad.

Grupa koja je okupljala više od 300 000 pratilaca, postala je jedan pravac i način razmišljanja u našem društvu.

Svoj uspjeh “Neguj mo” ostvarili su vrlo brzo i na Instagramu, a Telegraf je sa administratorima (i članovima Upravnog odbora) ove stranice porazgovarao o gašenju koje ih je juče zateklo. Njihove izjave objavljujemo bez lekturisanja:

Admir 1: Branimo sve dokle možemo i dokle god možemo. Sve ćemo da se otimamo dokle možemo. Oni neka gase stranicu, mi ćemo da živimo, da mećemo statuse, objavljujemo slike, da zabavljamo ovije mladići, oviju dječicu…Mora da se radi, mora da se živi.

Admir 2: Ovaj pejdž je nama od dragocjenosti. Tu imamo fenove, skečeve… aaa razumete? Koji spaja i mlade i stare negovatelje… aaa naj bolji pejdž na svetu (Fenovi u pozadini – NEDAMO PEJDŽOVE, NEDAMO PEJDŽOVE).

Admir 3: Ovde šta se radi – čuva se ovaj pejdž. To je seljački pejdž napravljen od prirodnih skečeva,prirodnih pošalica, sve prirodno nekradeno. Ja sam preživeo dva rata. Onaj jedan kacmo zaratili sa ostalim stranicama đe im bilo krivo jer prodajemo majice i onaj drugi sa admirom Hrvatom. E sad preživljavam treći.

Admir 4: Poruke ima gore, ali Cukenberg nema šanse! Nema, Cukenberže, ti si broj jedan po šuntavilu! Lepo piše plakata gore Cukenberg je pod broj jedan po šuntavilu. (Fenovi u pozadini – SRBIJA SRBIJA NEGUJMO, SRBIJA NEGUJMO).

Admir 5: ‘Oću da kažem da je Cukenberg žena i da nema srce… Nije bio u vojsku i nema nije ga žao! Nema milost i šta mu je*… ja se izvinjavam.

Admir 6: Ako ovaj pejdž bude pdsfojsdfjosj… ako ovaj pejdž bude SRUŠEN, mi će da ga napravimo za tri minuta. Jer… tako smo u mogućnosti.

Na sreću brojnih pratilaca, “Neguj mo” su na vrijeme napravili rezervnu stranicu, koja će sada obavljati istu funkciju kao i prvobitna, a ni sami admini ne znaju zbog čega su baš oni smetali Fejsbuku.

Ne znamo da li će ovaj internet rat biti nastavljen, ali momci koji su suočeni sa surovom cenzurom spremni su da se “ganjaju” sve dok Mark ne shvati da je njihovo postojanje potrebno. I nama i njemu.

Besplatnu aplikaciju portala SrpskaCafe preuzmite ovdje.

NEMA KOMENTARA