Facebook integriše poruke sa WhatsApp-a i Instagrama

367

Kompanija Facebook planira da integriše usluge razmjena poruka aplikacija WhatsApp, Instagram i Messenger. Posao spajanja je počeo, a očekuje se da će biti završen do kraja 2019. godine ili početkom sljedeće godine.

Iz kompanije su za BBC kratko poručili da su na početku „dugog pocesa“.

Naime, njujorški list navodi da je taj plan lični projekat osnivača Facebooka Marka Zakerberga, a kada bude završen, integracija će značiti da će korisnici moći da komuniciraju sa nekim ko ima samo nalog na WhatssApp-u.

Ovo je, kako se navodi, trenutno nemoguće, pošto pomenute aplikacije nemaju zajednički izvorni kod.

Posao spajanja tri elementa je međutim počeo, piše „Njujork tajms“, a očekuje se da će biti završen do kraja 2019. godine ili početkom sljedeće godine.

Zakerberg je u više navrata insistirao na ovom planu kako bi trojstvo usluga učinio korisnijim i povećao vrijeme koje korisnici provode koristeći te aplikacije.

– Želimo da napravimo najbolje moguće iskustvo dopisivanja, a ljudi žele da dopisivanje bude brzo, jednostavno, pouzdano i privatno. Radimo na stvaranju većeg broja naših proizvoda za razmhene poruka koje su od početka do kraja šifrovane i razmatramo načine da olakšamo mogućnosti povezivanja sa prijateljima i rođacima na društvenim mrežama – navedeno je u saopštenju.

U saopštenju je takođe navedeno da traju mnoge „diskusije i debate“ po pitanju toga kako bi sistem eventualno funkcionisao.

Besplatnu aplikaciju portala SrpskaCafe preuzmite ovdje.

NEMA KOMENTARA