Kako joj možete priuštiti višestruke orgazme?

250

Žene uživaju tokom intimnog odnosa kao i muškarci. Iako dovođenje žene do orgazma može izgledati kao komplikovan zadatak, samo trebate naučiti šta žene žele i postupanjem po tim pravilima dovodit ćete ih do ludila, prenosi Men's Health.


Iako je uvijek dobra ideja potražiti savjete od seksualnih terapeuta, takođe je korisno saznati šta pravi muškarci rade kako bi zadovoljili svoje partnerke u krevetu.

Fokusirajte se

Za vrijeme odnosa maksimalno se usredsredite na partnerku sve dok barem jednom ne dođe do vrhunca. Promjena tempa i položaja tijela su samo neki od faktora koji joj mogu donijeti višestruke orgazme. Brze promjene ili čak i one male u pogrešnom trenutku mogu napraviti problem, ali prava promjena u pravo vrijeme može biti odličan potez.

Seks igračke

Iako se tokom odnosa parovi dobro zabavljaju i bez seks igrački, pojedinci su uočili kako upotreba igrački ili seksualnih pomagala može unaprijediti njihov odnos.

Dirty Talk

Prema nekim nalazima stručnjaka, blizu dvije trećine orgazama pokrenuto je mentalnim procesima, a ne samo fizičkim kontaktom. Dakle, ponekad ćete svoju partnerku uzbuditi nestašnim riječima i prije nego krenete u akciju.

Predigra

O važnosti predigre sve su priče davno ispričane. Efikasan uvod učinit će da vaša partnerka bude u potpunosti spremna za spolni odnos, a predigra može znatno olakšati proces da žena dostigne vrhunac.

Stimulacija klitorisa

Većina muškaraca je primijetila da njihova partnerka brže doživljava orgazam za vrijeme intenzivnije stimulacije klitorisa. Klitoris je sam po sebi najosjetljiviji dio ženskog spolnog organa, a intenzivna i učestala stimulacija može ženu dovesti i do višestrukih orgazama.

Upotreba lubrikanata

Upotreba lubrikanata može učiniti seks dosta ugodnijim iskustvom za žene. Čak su vještačka maziva i jedno od osnovnih sredstava pomoću kojih neke žene mogu doživjeti vrhunac tokom seksa. Prema riječima muškaraca, upotreba lubrikanata uz stimulaciju klitorisa predstavlja dobitnu kombinaciju.

“Tajni znakovi”

Ukoliko dođe do promjene u disanju vaše partnerke, ako se počne znojiti i ispuštati glasnije zvukove, to je znak da ste na pravom putu kako biste ju doveli do vrhunca.

Grickanje

Opštepoznata je činjenica da žene imaju erogene zone čija stimulacija ih može dovesti do orgazma. Grickanje ušiju, vrata i bradavica može takođe dodatno uzbuditi ženu i pripremiti je za vrhunac.

Besplatnu aplikaciju portala SrpskaCafe preuzmite ovdje.

NEMA KOMENTARA