Elektroprivreda RS: Nećemo otpuštati radnike!

174

Elektroprivreda Republike Srpske (ERS) neće otpuštati svoje radnike, a informacije koje su se pojavile u javnosti o navodnom spremanju otkaza u energetskom sektoru su netačne, saopšteno je iz ovog preduzeća.

U saopštenju se ističe da je “zbog velikog broja zaposlenih Uprava ERS-a donijela odluku o privremenoj zabrani zapošljavanja u svim zavisnim preduzećima ERS-a, ističući da je ta odluka, kao i podjela stimulativnih otpremnina za radnike koji žele da izađu iz sistema u javnosti, spinovana, ali i pogrešno protumačena”.

– ERS je započeo proces reorganizacije kompanije čiji je cilj unapređenje rada elektronergetskog sistema Republike Srpske, postizanje konkurentnosti na otvorenom tržištu, podizanje rejtinga kompanije u okruženju, racionalizacija troškova i analiza svih investicija – navode iz Uprave ERS-a.

U saopštenju Uprave ERS-a se dodaje da su sa mnogo entuzijazma i posvećenosti krenuli u procese povećanja produktivnosti i uspostavljanja efikasnijeg upravljanja.

U saopštenju se podsjeća da je nova Uprava ERS-a u prethodnom periodu, zajedno sa resornim ministarstvom i poslodavcima, razmatrala i mogućnost povećanja cijene električne energije za industrijske kupce što bi generisalo dodatne prihode u sistemu, ali i prezentovala program ušteda na svim nivoima kroz racionalizaciju troškova i nabavki, ali i kreiranja realnijih planova poslovanja.

– Na Kolegijumu direktora se razgovaralo i o snažnijem angažovanju većinskog vlasnika i o investicionim ulaganjima, o čemu konkretne odluke još nisu donesene, a sve s ciljem jačanja i stabilizacije sistema koji je od strateškog značaja za Republiku Srpsku – naglašava se u saopštenju.

Iz Uprave ERS-a poručuju da je pred njima period stabilizacije i jačanja sistema, uspostavljanje efikasnijeg upravljanja, unapređenje odnosa između matičnog i zavisnih preduzeća, kao i period velikih investicija i projekta.

Besplatnu aplikaciju portala SrpskaCafe preuzmite ovdje.

NEMA KOMENTARA