Dual radar od sutra “lovi” vozače u Banjaluci

398

Na putevima u nadležnosti Policijske uprave Banjaluka od sutra do 6. februara biće kontrolisano prekoračenje dozvoljene brzine vozila pomoću radarskog sistema “dual”.

Kontrola će biti vršena na području Banjaluke, Laktaša, Prnjavora, Kotor Varoša i Čelinca, a ovaj sistem podrazumijeva evidentiranje brzine bez prisustva policijskih službenika i bez zaustavljanja vozača, saopšteno je iz Policijske uprave Banjaluka.

Radarski sistem “dual” evidentira brzinu kretanja vozila u obje saobraćajne trake, kako u dnevnim tako i u noćnim uslovima saobraćaja.

Uređaj istovremeno detektuje više vozila u prekršaju i omogućava kontrolu različitih ograničenja za različite kategorije vozila.

U saopštenju se napominje da uređaj posjeduje memoriju na koju policijski službenik ne može da utiče.

Vozačima koji su počinili prekršaj evidentiran “dual” radarom obavještenje se dostavlja na prijavljenu adresu prebivališta.

Iz Policijske uprave Banjaluka apeluju da vozači poštuju saobraćajna pravila i propise, naročito one koji se odnose na ograničenje brzine kretanja vozila, te da odgovornim ponašanjem zaštite sebe i druge učesnike u saobraćaju.

Besplatnu aplikaciju portala SrpskaCafe preuzmite ovdje.

NEMA KOMENTARA