Drvaru prijete poplave!

316

Zbog naglog otapanja snijega i novih padavina opštini Drvar prijete poplave. Najteža situacija je u odsječenim selima prema Glamoču i Unsko-sanskom kantonu u kojim žive stariji ljudi, rekla je Dušica Runić, vršilac dužnosti načelnika ove opštine.

– Situacija se, nakon mirnog vikenda, naglo pogoršala zbog kiše i snijega koji je danas počeo da pada. Drvarskoj kotlini prijete poplave, jer se snijeg naglo počeo otapati – navodi Runićeva.

Ona je dodala da kanalizaciona mreža ne može primiti količinu vode koja je nastala otapanjem snijega.

– Sva raspoloživa mehanizacija je na terenu, ali ne može postići da očisti snijeg koji se počeo topiti. Uz sve to, ponovo je počeo padati snijeg – navodi Runićeva i dodala da su na terenu i ekipe Ciline zaštite na terenu.

Ona je naglasila da se u selima prema Glamoču i Unsko-sanskom kantonu, koja su odsječena, pretežno žive stariji i bolesni ljudi koji, ukoliko im zatreba zdravstvena pomoć, ne mogu doći do Doma zdravlja u Drvaru.

Prema njenim riječima, zavijana su sela Boboljusci, Veliki i Mali Cvjetnić, Gruborski Naslon, Zaglavica, Motike, Poljice, Brda, Bunčevac, Župa, Župica i dijelovi Prekaje.

Runićeva je dodala da je u Drvaru i dalje na snazi stanje prirodne nepogode zbog velike količine snijega koji je proteklih dana zavijao ovo područje.

– Prema popisu stanovništva prije rata, u Drvaru je živjelo 17 126 stanovnika, a danas svega 7 030 – dodaje ona.

Besplatnu aplikaciju portala SrpskaCafe preuzmite ovdje.

NEMA KOMENTARA