Dave Grohl, poznati bubnjar i frontmen grupe Foo Fighters, podijelio je svoju vještinu sviranja sa mnogim bendovima, bio kao njihov član ili kao gost, ali tu je još jedan bend u kojem bi volio da zasvira – legendarni AC/DC.

Tokom jednog intervju muzičara su upitali koja je to grupa sa kojom sanja da zasvira, a on je odmah odgovorio da je to kultni australijski rock sastav.

– AC/DC. Doduše, Phil Rudd se vratio u bend. Ako preslušate njihovu diskografiju, tu su stare stvari koje su bile nešto dinamičnije, a onda su se donekle smirili i okrenuli gruvu. To je prava stvar. A za to je kriv Phil Rudd. To jeste AC/DC, ali taj lik je ključ svega – pojasnio je Grohl.

Za manje upućene, izgleda da su se stari članovi, Rudd i pjeva Biran Johnson, vratili u bend, barem ako je suditi po fotografiji koja prikazuje bend ispred studija u Vankuveru.

Rudd je, u osnovi, sam sebe prisilio na izlazak iz benda na nekoliko godina, nakon što je optužen za prijetnje smrću i posjedovanje droge. On je osuđen na osam mjeseci kućnog pritvora, nakon što ga je u međuvremenu zamijenio Chris Slade.

Sa druge strane, Johnson je morao napustiti bend, nakon što je otkriveno da rizikuje da potpuno izgubi sluh, ako bude nastupao. Njega je zamijenio Axl Rose iz Guns N’ Roses, koji je sa ostatkom benda okončao njihovu turneju “Rock or Bust”.

Besplatnu aplikaciju portala SrpskaCafe preuzmite ovdje.

NEMA KOMENTARA