Brian Johnson snima novi album sa AC/DC!

261

Brian Johnson je potvrdio da će pjevati na novom albumu grupe AC/DC! Ovo je sa oduševljenjem dočekano, ne samo među fanovima grupe, nego i mnogo šire.

Prošle godine je objavljeno da ikone rocka rade na novom albumu koji će se fokusirati na rad njihovog nekadašnjeg ritam gitariste Malcolma Younga. Naime, Young je umro u novembru 2017. godine nakon što se povukao iz benda zbog pojave simptoma demencije.

Johnson je u međuvremenu bio prisiljen da napusti bend 2016. godine zbog problema sa sluhom i privremeno ga je zamijenio Axl Rose. Međutim, počelo se nagađati da će se pjevač ponovo sastati sa rock legendama za potrebe novog studijskog materijala nakon što je nedavno viđen sa bivšim bubnjarom benda Philom Ruddom u Vancouveru.

Na sve to, neslužbena potvrda da Brian Johnson ponovo radi sa bendom AC/DC stigla je od članova američkog benda Terrorizer nakon susreta sa legendarnim frontmenom na aerodromu, prenosi NME.

– Danas smo se sreli na aerodromu s Brianom Johnsonom. Pitali smo ga za glasine o tome da će raditi na novom albumu benda AC/DC i on je rekao da mu postaje muka od toga da to negira i rekao nam je da su glasine tačne – stoji u objavi na Facebooku Terrorizera.

Besplatnu aplikaciju portala SrpskaCafe preuzmite ovdje.

NEMA KOMENTARA