BiH, Srbija i Crna Gora na Forbesovoj listi!

213

Na listi najisplativijih turističkih destinacija na svijetu američkog magazina Forbes našle su se tri balkanske zemlje – Bosna i Hercegovina, Srbija i Crna Gora.

– Svi misle da je putovanje po Evropi skupo ali ja ne dijelim to mišljenje. Ukoliko želite da iskusite Evropu, a ne potrošiti mnogo novca preporučujem da istražite zemlje Balkana. Hrvatska je najpopularnija balkanska destinacija, ali je i skupa pa preporučujem da je preskočite. Umjesto toga idite u Herceg Novi, gradić u Crnoj Gori iz kojeg ćete lako preći granicu i doći u Bosnu i Hercegovinu – napisala je Kach Howe, jedna od autorki teksta.

Kach Howe je ispričala da je u Crnoj Gori provela pet dana koji su bili ispunjeni zabavnim aktivnostima koje uključuju paragliding i ronjenje.

– Najbolji dio od svega je to što su ove aktivnosti ovdje mnogo jeftinije nego u drugim evropskim gradovima – pojasnila je.

Blogerka Asdghik Melkonian, koju na Instagramu prati 114 hiljada ljudi, preporučila je Srbiju ističući da njeni gradovi imaju nevjerovatnu energiju zbog koje ćete poželjeti ostati koji dan duže.

– U Beogradu se svakog sata nešto događa. Ulice su prepune nevjerovatnih restorana, preslatko uređenih kafića, kafana i klubova. Prijateljski raspoloženi lokalci uvijek su u pokretu, a na teresama kafića u svako doba dana naći ćete ljude svih generacija. Noćni život Beograda je jedinstven, a zabava traje do ranih jutarnjih sati – napisala je Asdghik Melkonian.

Na Forbesovoj listi najisplativijih zemalja nalaze se Južna Afrika, Filipini, Rumunija, Meksiko, Indija, Mađarska, Argentina, Mongolija, Zanzibar, jermenije, Malezija, Rusija, Tajvan ali i američke države Havaji i Teksas.

Besplatnu aplikaciju portala SrpskaCafe preuzmite ovdje.

NEMA KOMENTARA