Zagrebački sastav Svemirko predstavio je video-spot za numeru “Odgovoran ljubavnik”, a iza njegove realizacije krije se banjalučki umjetnički tandem, koji čine Ena Mitrovski i Tajana Dedić.

Riječ je o posljednjoj pjesmi sa aktuelnog, drugog Svemirkovog albuma “Tunguzija”, koji je izašao polovinom prošle godine, a Ena i Tajana su nam pojasnile kako je došlo do saradnje na relaciji Zagreb-Banjaluka.

– To je bio poklon Svemirku. Tajana je za njih znala još od prije, a meni su oni bili baš jedno prijatno iznenađenje. Odlučile smo da im napišemo mail i pitamo da li su radi da sarađujemo – i tako i bi. Mi njima prijedlog, oni nama “klimanje glavom” –  kaže Ena kroz smijeh.

Tajana Dedić i Ena Mitrovski

Ovo je nastavak saradnje mladih dama na ovom polju, koja je započeta kratkim filmom “Šljiva u novembru”, a Tajani je ovo treći spot, nakon vizuelizacije pjesama za bendove Grefran i Pajperov smijeh.

Po njenim riječima, od ideje do realizacije spota za Svemirka je proteklo svega desetak dana, nakon čega je video za “Odgovornog ljubavnika” već bio spreman.

– Inspirisala nas je prvenstveno njihova muzika, taj neki retro melanholični synth zvuk, pa smo i spot vizuelno osmislile da bude jedan “melanholični trash sa ukusom” – pojašnjava Tajana.

U spotu se u ulozi “odgovornog ljubavnika” pojavljuje Lazar Petrović, glumac Dječijeg pozorišta Republike Srpske iz Banjaluke, a upravo na lokacijama ovog grada je snimljen kompletan spot.

Bend Svemirko predvodi Marko Vuković, a prateći sastav čine Antonio Bošnjak, Marin Tandara, Branimir Blažević i Bojan Bojko.

Svemirkov novi spot, sa Eninim i Tajaninim potpisom, čeka vas u nastavku.

Savo Drakulić

Besplatnu aplikaciju portala SrpskaCafe preuzmite ovdje.

NEMA KOMENTARA