Austrija i Njemačka zatrpane snijegom (FOTO)

493

Snijeg koji intenzivno pada u Austriji i Njemačkoj donio je velike probleme lokalnom stanovništvu, a meteorolozi predviđaju rekordne količine padavina u narednim danima.

Opasnost od lavina je podignuta na najviši stepen, a neka skijališta su zatvorena. Neka mjesta su potpuno odsječena od ostatka zemlje.

U austrijskom Obertauernu skijaju i Hrvati, tačnije Brođani, prenosi 24sata.hr.

– Napadalo je nekoliko metara snijega. Ako želimo negdje ići koristimo isključivo taksi službu, a trgovina koja postoji u mjestu je apsolutno prazna. Pomalo smo odsječeni od svijeta. Oni koji su, recimo, krenuli 5. januara u popodnevnim satima kasnili su jedan dan jer se nisu mogli probiti do Obertaurena. Turisti koji juče i danas napuštaju mjesto, odlaze u organizovanom konvoju. Ispred automobila su grtalice, vatrogasci i prva pomoć pa turisti, a na kraju konvoja opet bager i prva pomoć s vatrogascima – rekao je za eBrod Boro Vergaš.

Prema posljednjim informacijama u proteklih nekoliko dana u lavinama u Alpama poginulo je deset osoba, a na hiljade osoba je “zarobljeno” na planinama jer je snijeg zameo puteve.

Besplatnu aplikaciju portala SrpskaCafe preuzmite ovdje.

NEMA KOMENTARA