Apel poslanicima da podrže sporazum o “Bregzitu”

263

Velika Britanija moći će da riješi važna pitanja kao što su stambena izgradnja i sistem zdravstva ako poslanici podrže sporazum o povlačenju iz EU, rekla je premijer Tereza Mej.

U poruci povodom Nove godine Mejova je rekla da “Britanija može da napreduje i okrene novu stranicu sa optimizmom i nadom. Ali da bi to postigli, potrebno je da ostavimo razlike po strani i krenemo zajedno naprijed”, piše “Dejli mejl”.

Ona je rekla da ako parlament podrži sporazum, Britanija okreće novu stranicu.

– Nova godina je vrijeme da se gleda naprijed i u 2019. godini Britanija otvara novo poglavlje. Sporazum o ‘Bregzitu’ koji sam isposlovala predstavlja primjenu u praksi onoga što su britanski glasači odlučili na referendumu i u narednih nekoliko sedmica poslanici će morati da donesu važnu odluku – rekla je ona u obraćanju naciji.

Mejova je podsjetila da je referendum iz 2016. godine možda podijelio zemlju, ali da svi žele najbolje za državu i da je 2019. godine potrebno krenuti naprijed.

– Sada je trenutak da zajedno formiramo nove odnose sa evropskim susjedima i sa svijetom kao globalna trgovinska nacija – rekla je ona.

Mejova je dodala da nije “Bregzit” jedini problem sa kojim sa zemlja suočava.

– Ako prihvatimo sporazum o “Bregzitu”, onda možemo da usmjerimo pažnju na jačanje ekonomije i otvaranje novih tržišta za naše kompanije, otvaranje novih radnih mjesta i prilika širom zemlje, da se posvetimo stambenim problemima i izgradnji kako bi svako imao svoj dom, kao i pitanju obrazovanja i zdravstva – rekla je ona.

Besplatnu aplikaciju portala SrpskaCafe preuzmite ovdje.

NEMA KOMENTARA