Nakon prvog singla “Dolinom se šetala”, kojim su predstavili svoj rad, Andreja, Rundek i Ftičeki su pjesmu “Mura Mura” odabrali kao drugi najavni singl za istoimeni album.

Zagrebačku pjevačicu, trubačicu i performerku Andreju Kurelec Košavić sa Rundekom & Ekipom povezao je upravo rad na ovom albumu, koji će pod okriljem izdavačke kuće Menart biti objavljen na vinilu i CD-u početkom februara.

Kompoziciju u trajanju od devet minuta prati i kratki umjetnički film Arona Kovačića, u kojem se melodija, pjesma, priča, muzika i slika organski povezuju u atmosferu koja nas uvlači u svoj svijet.

Foto: Anastazija Vržina

– Mura nije obična rijeka. O njenim virovima se od pamtivijeka ispredaju legende i vjerovanja. Ona su prisutna i u ovoj tradicionalnoj pjesmi u našoj izvedbi. Izvorne međimurske pjesme su za nas, kao i za mnoge, inspiracija i veza s nekom iskonskom muzikom. Ona je takođe daleko od toga da bude obični radijski singl, ali će se ambiciozniji radio usuditi da pozove svoje slušaoce da zarone u nju. Kompozicija u trajanju od devet minuta, daće im dovoljno vremena i dubine za to – kažu iz benda.

Rundek i Ekipa su već uigran tim. Sreli su Andreju i stavili se u službu njenog glasa i izražajnosti, koje je ona stavila u službu međimurskih melodija i riječi. Nije bilo nikakvog kalkulisanja te su svi doprinijeli da album bude snimljen na najjednostavniji i najmuzikalniji način.

– Uživajte u onom što vidite i čujete. Mi smo ponosni na ovaj rad – poručuju Andreja, Rundek & Ekipa Ftičeki.

Spot za pjesmu “Mura Mura” pogledajte u nastavku.

Savo Drakulić

Besplatnu aplikaciju portala SrpskaCafe preuzmite ovdje.

NEMA KOMENTARA