Zvornička bolnica ukinula listu čekanja za kataraktu

399

Zvornička bolnica uspjela je u namjeri da ukine listu čekanja za operaciju katarakte, što je veliki uspjeh ako se zna da neke bolnice u RS ove operacije nikako ne rade, dok su u nekima čekanja i do dvije godine.

Direktor JZU Bolnica Zvornik Ivan Popović zahvalan je svim zaposlenima koji su pomogli da se ostvare ovi rezultati.

– S obzirom na to da statistika kaže da je svaki drugi čovjek stariji od 65 godina ili operirao ili treba da operira kataraktu, angažirali smo profesora Aleksandra Gakovića, načelnika Odsjeka za hirurgiju katarakte KC Srbije, koji je radio sedam do deset operacija sedmično. Nakon osam mjeseci možemo da kažemo da više nemamo listi čekanja i da se nakon upućivanja na operaciju termin zakaže za tri ili najdalje za sedam dana. Sada svi pacijenti iz RS ovdje mogu da dobiju kvalitetnu uslugu bez čekanja za operaciju katarakte – rekao je Popović i dodao da su napravljeni iskoraci i u drugim oblastima hirurgije i pedijatrije.

Kako je kazao, ova godina biće rekordna po broju operacija koje su doktori uradili u posljednjih 20 godina.

– Prema dosadašnjim podacima, ovo će biti rekordna godina po broju operacija koje su naši doktori uradili u posljednjih 20 godina. Ovome treba dodati da su na hirurgiji ove godine rađene i najsloženije laparoskopske operacije koje je radio profesor Miloš Bjelović i ujedno educirao naše ljekare za takve složene zahvate. U okviru Pedijatrijskog odjeljenja imamo odobrenje FZO za formiranje tima pedijatrije jer imamo kadar i sve druge potrebne uvjete za formiranje ovih timova, čime ćemo značajno proširiti naše usluge – istakao je Popović.

Besplatnu aplikaciju portala SrpskaCafe preuzmite ovdje.

NEMA KOMENTARA