Žrtvu pretukao, kidnapovao i oteo mu 500 KM

456

Okružno javno tužilaštvo u Banjaluci zatražilo je određivanje jednomjesečnog pritvora Bogdanu Vajukiću (30) iz Laktaša, osumnjičenom da je pretukao i kidnapovao sugrađanina S. Ć. (24) od koga je oteo 500 maraka.

Napad se dogodio juče oko dva sata iza ponoći u selu Miloševci kod Laktaša. U policiji navode da je Vajukić na lokalnom putu “golfom 4” presreo “mercedes”, kojim je upravljao S. Ć, te mu onemogućio dalje kretanje. Tom prilikom je oštetio “mercedes” da bi vozača na silu izvukao iz automobila i brutalno ga pretukao udarajući ga po glavi.

Bogdan Vajukić
Bogdan Vajukić

– Osumnjičeni je žrtvu nagurao u svoj automobil i oteo mu 500 maraka. Određeno vrijeme ga je vozio, da bi ga povrijeđenog izbacio iz automobila na lokalnom putu u blizini nadvožnjaka za skretanje prema Koljanima – navode u PU Banja Luka.

Prebijenog S. Ć. pronašli su policijski službenici PS Laktaši i on je sanitetskim vozilom Hitne pomoći prevezen u UKC Republike Srpske. Primljen je u Urgentni centar gdje su mu konstatovane i zbrinute povrede lica.

– Pacijent je stabilnog zdravstvenog stanja pušten na kućno liječenje – navode u UKC RS.

Nekoliko sati nakon napada Vajukić je pronađen i uhapšen. Na teret mu se stavljaju krivična djela oštećenje tuđe stvari, protivpravno lišenje slobode i razbojništvo.

– Policija je izvršila uviđaj, a po nalogu suda izvršen je pretres kuće i pomoćnih objekata koje koristi osumnjičeni. Tom prilikom pronađen je ukradeni novac, kao i okrvavljena obuća i odjeća koji su izuzeti i poslati na vještačenje – ističu u banjalučkoj policiji.

O. Matavulj

Besplatnu aplikaciju portala SrpskaCafe preuzmite ovdje.

NEMA KOMENTARA