Zora Vidović novi ministar finansija

1986
Zora Vidović

Iako još zvanično nije poznat sastav nove Vlade Republike Srpske, Zora Vidović biće novi ministar finansija, a prvi radni dan na novom poslu imaće već sutra, saznaje portal SrpskaCafe.

Ovu informaciju nam je potvrdio visokopoziciorani izvor u izvršnoj vlasti, čime je potvrđeno pisanje našeg portala da će dosadašnja direktorka Poreske uprave RS zamijeniti Zorana Tegeltiju.

Kako saznajemo, Vidovićeva će u ponedjeljak početi sa upoznavanjem svog novog resora, ali i saradnika, pa se mogu očekivati i nove rotacije, odnosno imenovanja u Ministarstvu finansija.

– Iako je Poreska uprava pod ingerencijom Ministarstva finansija, Vidovićevoj je potrebno dodatno vrijeme, do izglasavanja nove vlade, da se upozna sa svim što je čeka na novom poslu, ali i da imenuje najbliže saradnike, jer je već sada jasno da neće imati isti kabinet kao Tegeltija – rekao je naš izvor.

Među imenima kojima se licitiralo u javnosti o preuzimanju trenutno najvažnijeg ministarstva u Vladi Srpske bili su i Dalibor Tomaš, dosadašnji savjetnik Zorana Tegeltije, ali on će, najvjerovatnije, savjetničku ulogu u Ministarstvu zamijeniti savjetničkom funkcijom budućeg premijera, Radovana Viškovića.

Takođe, pominjao se i Darko Milunović, koji je do sada, između ostalog, bio savjetnik predsjednika Vlade RS za ekonomska pitanja, kao i izvršni direktor za finansijske poslove Elektroprivrede RS, kao i neka druga imena.

Na kraju, odluka je definitivno pala na Zoru Vidović, koja će u svojoj 65. godini sjesti u fotelju ministra finansija.

Podsjećamo, nakon prošlonedjeljnog sastanka predsjednika SNSD-a, Milorada Dodika, sa potpredsjednicom te stranke, Željkom Cvijanović i mandatarom, Radovanom Viškovićem, o sastavu nove vlade, budžetu i ekonomskim reformama, Dodik je izjavio da će Vlada Srpske biti izabrana između 10. i 15. decembra.

Besplatnu aplikaciju portala SrpskaCafe preuzmite ovdje.

2 KOMENTARA

  1. Шта би РС да није ”стручних кадрова” из Српца у правосуђу, у пореској управу и у Влади РС? Зоки, Зоруле, М. Тегелгија М. Новковић и многи наши ”спаситељи”.

Comments are closed.