Za ubistvo komšije 13 godina zatvora

433

Novica Šešum (65) iz Banjaluke osuđen je u Okružnom sudu u tom gradu na 13 godina zatvora zbog ubistva prvog komšije Saše Matoša (49).

Zločin se dogodio 14. jula u naselju Kuljani, a motiv ubistva bila je svađa komšija oko korišćenja bunara.

U presudi se navodi da je Šešumu smetao betonski podzid u dvorištu, pa je povišenim tonom tražio od Matoša da ga ukloni. On mu je odgovorio da će to riješiti, istovremeno pitajući Šešuma da li će on onda skloniti pumpu za vodu koju je, bez pitanja, davno postavio u Matošev bunar.

– Matoš je prišao bunaru, koji se nalazi na granici između njihovih dvorišta, i rukama krenuo da čupa kablove od pumpe za vodu, s namjerom da je izbaci iz bunara. Vidjevši to Šešum je s terase viknuo: “E, sad ćeš da vidiš”, a onda je ušao u kuću i uzeo pištolj “M88” – navodi se u presudi.

Potom je sišao niz stepenice i prišao bunaru na par metara, naspram komšije Matoša.

– Iako su se u blizini nalazile Matoševa supruga R. M. i usvojena 8-godišnja kćerka, Šešum je prema njemu ispalio dva hica iz pištolja. Jedan metak pogodio ga je pogodio u lijevu stranu grudi, a drugi u stomak, oštetivši mu vitalne organe – navodi se u presudi.

Matoš je sa teškim povredama prevezen u Univerztitetski klinički centar RS, gdje je operisan. Nažalost i pored svih napora ljekara on je podlegao zadobijenim povredama četiri dana nakon prijema u bolnicu.

O. MATAVULJ

Besplatnu aplikaciju portala SrpskaCafe preuzmite ovdje.

NEMA KOMENTARA