WTA: Trener godine Saša Bajin!

812

Ženska teniska asocijacija (WTA) po prvi put je izabrala najboljeg trenera, a čast da premijerno ponese tu nagradu dobio je srpski stručnjak Saša Bajin, trener Japanke Naomi Osake.

Mlada japanska teniserka počela je saradnju sa Bajinom krajem 2017, a u sezoni za nama ostvarila je najbolje rezultate u karijeri.

Osaka je osvojila dva trofeja, pehar u Indijan Velsu, a potom i prvi grend slem – US Open, nakon što je u finalu pobijedila veliku Serenu Vilijams.

Ona je godinu počela kao 68. na WTA listi, a okončala je na petom mjestu. Početkom oktobra stigla je i do najboljeg renkinga u karijeri – četvrtog mjesta na svjetskoj listi.

Bajin (34) je tokom trenerske karijere dugo sarađivao sa Serenom Vilijams, a radio je i sa Viktorijom Azarenkom i Karolinom Voznijacki.

Bajin, koji živi u Minhenu, se bavio tenisom, ali je rano prekinuo karijeru, u kojoj nije ostvario zapaženije rezultate. Ostaje upisano da mu je najbolji renking u karijeri 1 149 mjesto na ATP listi 2007. godine. Sve ono što nije uspio kao igrač nadokandio je kao trener, nakon što je savim slučajno upoznao Serenu prije 11 godina, kada je boravila u Njemačkoj.

Serena Vilijams je tokom partnerstva sa Bajinom osvojila 13 greng slem titula, Azarenka tri WTA trofeja, a Voznijacki dva.

Besplatnu aplikaciju portala SrpskaCafe preuzmite ovdje.

NEMA KOMENTARA