Na putevima u BiH jutros se saobraća po mokrim ili vlažnim kolovozima, a vozačima se savjetuje da budu oprezni zbog magle i niske oblačnosti, učestalih odrona i poledice, saopšteno je iz AMS RS.

Iz Auto-moto saveza Srpske upozoravaju vozače koji se kreću preko planinskog prevoja Borova Glava, na magistralnom putu Šuica – Livno, da su učestali izlasci divljih konja na kolovoz, posebno u jutarnjim i večernjim satima.

Usporen saobraćaj kod Sijeračkih Stijena

Na auto-putu “9. januar” Banjaluka – Doboj na petlji “Mahovljani”, te na auto-putu Banjaluka – Gradiška zbog izgradnje naplatne stanice “Čatrnja” izmijenjen je režim u odvijanju saobraćaja.

Režim vožnje izmijenjen je na magistralnim putnim pravcima Čelinac – Kotor Varoš zbog izgradnje mosta preko rijeke Vrbanje u Čelincu, Banjaluka – Srpske Toplice na dijelu od Kosmosa do Nule, od Rebrovca prema Čelincu, Krupa na Vrbasu – Bočac, te na regionalnom putnom pravcu Derviši – Klašnice u ulicama Put srpskih branilaca i 16. Krajiške brigade.

Saobraćaj je obustavljen na regionalnom putnom pravcu Moštanica – Kozarska Dubica zbog sanacije mosta preko rijeke Moštanice.

U Bijeljini je završena izgradnja kanalizacije na dijelu magistralnog puta koji prolazi kroz grad, ali se saobraćaj teretnih vozila i dalje odvija isključivo obilaznicom.

Na dionici magistralnog puta Sarajevo – Foča usporeno je saobraća na lokalitetu Sijeračke Stijene zbog sanacije klizišta, kao i na regionalnom putu Bratunac – Drinjača.

Klizišta su usporila saobraćaj i na regionalnim putevima Karanovac – Kneževo u mjestu Aubačevo, Ukrina – Gornja Vijaka i Lopare – Čelić, dok je na regionalnom putu Lopare – Priboj na snazi obustava saobraćaja za teretna vozila i autobuse, koji su preusmjereni na alternativne putne pravce.

U Banjaluci je u toku izgradnja kružne raskrsnice zbog čega je izmijenjen režim u odvijanju saobraćaja na magistralnom putu od pijace prema Rebrovcu.

Na području Federacije BiH u toku je sanacija tunela Vranduk dva, kao i dva mosta na dionici magistralnog puta Zenica – Nemila zbog čega je izmijenjen režim u odvijanju saobraćaja. Vozila iz smjera Zenice koriste magistralni put, dok se u suprotnom smjeru saobraća alternativnim pravcem.

Bez gužvi na graničnim prelazima

Zbog sanacije mosta na magistralnom putu Novi Travnik – Bugojno, obustavljen je saobraćaj teretnih vozila i preusmjeren na alternativni pravac preko Donjeg Vakufa i Travnika, dok putnička vozila saobraćaju obilaznicom u neposrednoj blizini.

Sanacioni radovi izvode se na dionici auto-puta Sarajevo zapad – Lepenica, kao i na magistralnim putevima Mostar – Čapljina, Domanovići – Stolac, Mrkonjić Grad – Ključ, Teslić – Karuše, Donji Vakuf – Travnik, Crna Rijeka – Jajce i Olovo – Kladanj.

Na graničnim prelazima zadržavanja nisu duža od 30 minuta. I dalje je obustavljen saobraćaj na graničnom prelazu Novi Grad-Dvor zbog radova u Hrvatskoj.

Besplatnu aplikaciju portala SrpskaCafe preuzmite ovdje.

NEMA KOMENTARA