Višković: Dešavanja na Trgu Krajine zloupotreba tragedije

446
Radovan Višković

Predsjednik Vlade Republike Srpske Radovan Višković ocijenio je da dešavanja na banjalučkom Trgu Krajine u vezi sa grupom “Pravda za Davida” predstavljaju zloupotrebu tragedije.

Premijer RS je još jednom poručio da slučaj stradanja mladića Davida Dragičevića treba riješiti što prije.

Višković je podsjetio da je Vlada Srpske na posljednjoj sjednici uputila zahtjev Visokom sudskom i tužilačkom savjetu i banjalučkom Okružnom tužilaštvu jer je tužilaštvo jedino nadležno za rješavanje tog slučaja.

– Neopravdano se dugo čega, prošlo je skoro devet mjeseci od tog dešavanja, čak i tužioci kad su bili u Narodnoj skupštini prije nekoliko mjeseci, obećali su poslanicima da su im potrebne neke stvari i vještačenja i da će brzo izaći sa informacijom o tom slučaju – rekao je Višković za ATV.

Premijer je naglasio da dešavanja u vezi sa predmetom “Dragičević” ulaze u sferu politike i da nadležno tužilaštvo treba dati tačnu informaciju šta se to dogodilo:

– Kao čovjek, zainteresovan sam da se taj slučaj riješi koliko danas i da zaista prestanu sve spekulacije. Znam da je najteže porodici i da porodica očekuje rješenje tog pitanja. Ako je potrebna bilo koja pomoć Vlade Srpske u pravcu angažovanja nekih drugih eksperata i vidova pomoći, stojimo na raspolaganju.

Višković je naveo da događaj u vezi sa grupom “Pravda za Davida” u Banjaluci od 25. decembra predstavlja klasičnu tužilačko-policijsku akciju i da se u to kao premijer ne bi miješao.

– Siguran sam da to neće poprimiti neke šire razmjere i eskalacije. I ranije sam apelovao i na opoziciju i sve građane da smirimo situaciju i nadležnim institucijama prepustimo rješavanje tog pitanja jer to nije pitanje za politiku i za ulicu – istakao je prvi čovjek Vlade.

On je dodao da je više nego očigledno da se politika uplela u ovaj slučaj jer se na svakom skupu te grupe pojavljuje neko od opozicionih političara, te naglasio da oni ne bi trebalo da koriste takvu tragediju i da ne mogu riješiti taj slučaj.

– Političari tu mogu samo pogoršavati situaciju, a ne da dovode do rješenja situacije – zaključio je Radovan Višković.

Besplatnu aplikaciju portala SrpskaCafe preuzmite ovdje.

NEMA KOMENTARA